Klik & Tik cursus

Klik & Tik cursus | Basis van digitale vaardigheden

Niet iedereen doet moeiteloos mee in onze digitale maatschappij. Daarom is er een lessenserie Klik & Tik. Dit is een laagdrempelige cursus over de computer, internet en allerlei daarmee samenhangende zaken. Je gaat tijdens en na deze cursus met plezier met deze onderwerpen aan de slag!

Voor wie?
- Je wilt computerervaring opdoen.
- Je wilt weten wat er op internet te vinden is.
- Je wilt niet meer alleen via andere mensen daarover horen
- Kortom: je wilt zelf op een leuke manier met de computer aan de slag!

De cursus
De Klik & Tik cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten, waarin de deelnemers meer te weten komen over de digitale wereld. Een belangrijke bouwsteen is een driedelige online cursus op internet, waar iedereen in zijn eigen tempo mee aan de slag kan. Zowel in de Bibliotheek als thuis. Het eerste onderdeel is "De basis", het tweede gedeelte heet “het internet op”. Deel drie behandelt het onderwerp sociale media onder de noemer “Samen op het web”.

• Klik & Tik. De basis
    Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik. De basis iets voor jou. We beginnen bij het begin. En dan gaan we stap voor stap verder. Je leert typen, e-mailen en je gaat het internet op. De filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kun je zelf gaan oefenen.
  • Klik & Tik. Het internet op
    Of je het nu leuk vindt of niet: het internet wordt steeds belangrijker voor je.  Wil je iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken, je bankzaken regelen, het gaat allemaal en steeds vaker via het internet. Klik & Tik. Het internet op helpt je de weg te vinden op het internet. Je leert hoe je er zoekt en hoe je websites bekijkt. Hoe schrijf je een e-mail en hoe kun je bestanden ‘downloaden’?  Het komt allemaal aan bod. Bovendien oefen je alles direct op een speciale website van een nepdierentuin.
  • Klik & Tik. Samen op 't web
    Facebook. LinkedIn. Twitter. Je hebt er vast wel van gehoord. Maar wat is het? Wat kan je ermee? Bij Klik & Tik. Samen op ’t web krijg je antwoord op deze vragen. Facebook en Twitter zijn ‘sociale media’. Het zijn sociale netwerksites op het internet. Je kunt er contact maken met andere mensen. Je leert hier hoe sociale media werken. Je weet hoe je een profiel aanmaakt. Je leert contact te maken en te reageren. Je kunt berichten, filmpjes, foto’s, links en muziek plaatsen. Dat is handig want sociale media worden steeds belangrijker.

Waar en wanneer?
In de Bibliotheken in de gemeente Hardenberg worden een aantal keer per jaar een Klik & Tik cursus gegeven in groepsverband. U kunt ook individueel of in een kleine groep zelfstandig aan de slag. Neem daarvoor ook contact met ons op.

Aanmelden
De cursus wordt regelmatig via onze agenda op de bibliotheekwebsite en berichten in lokale media en op sociale media aangekondigd. Natuurlijk kun je ook je belangstelling in de Bibliotheek zelf kenbaar maken. Geef naam, telefoonnummer en emailadres door en je wordt benaderd op het moment dat de cursus van start gaat. Je kunt je interesse ook per mail doorgeven via .