Studiekringen

Zo intellectueel mogelijk actief blijven.

Voor wie

Laat je niet afschrikken door het woord studie. In de praktijk gaat het om het met elkaar bespreken van zelf gekozen onderwerpen, van eigen ervaringen en eigen inzichten. De onderwerpen hebben vaak betrekking op de actualiteit, op eigen hobby’s en interesses, of opgedane kennis en ervaring, die je met een ander wilt delen. Zo blijven we samen op een plezierige manier op de hoogte van allerlei ontwikkelingen en zo 'intellectueel actief' mogelijk.

Wat is het

De kring bestaat uit een vaste groep van 10 tot 15 vijftigplussers, die volgens afspraak regelmatig bij elkaar komt. In een kringgesprek presenteren één of meer personen een zelf gekozen onderwerp dat zij eerst individueel hebben uitgediept.

Voor de deelnemers brengt dit een verrijking in hun leven. Je stuit regelmatig op iets nieuws en je wordt uitgedaagd om met elkaar in gesprek te gaan en nieuwe gezichtspunten te ontdekken. Het is een plezierige verrassing om te ontdekken hoeveel kennis, ervaring en inzicht in iedere deelnemer verborgen ligt. En wat kan het prettig en verfrissend zijn om elkaar met respect voor ieder ander te bevragen en ideeën en gedachten met elkaar uit te wisselen. Zo ontmoet je elkaar en voer je interessante en uitdagende gesprekken.

Waar en wanneer

Dedemsvaart

  • Studiekring Plato, komt bij elkaar om de 14 dagen op woensdagochtend in De Baron, van 10.00 - 12.00 uur
  • Studiekring De Verrijking, komt bij elkaar om de 14 dagen op dinsdagochtend in De Baron, van 10.00 - 12.00 uur

Hardenberg
Studiekring Forum Hardenberg, komt bij elkaar om de 14 dagen op donderdagavond in het LOC Hardenberg aan de Parkweg, van 19.30 - 21.30 uur

In de huidige kringen zijn nog een paar plaatsen vrij. Bij meer belangstelling starten we nieuwe studiekringen, mogelijk op andere dagdelen en/of andere plaatsen.

Lidmaatschap

Voor deelname aan de studiekring geldt het normale tarief van het bibliotheekabonnement. Er worden verder geen extra kosten in rekening gebracht, behalve voor mogelijke excursies en activiteiten. Die worden in onderling overleg ondernomen en daar horen dan vaak ook aanvullende financiële afspraken bij.

Meer informatie

Meer informatie vind je via de website www.studiekringen50plus.nl. Ook kun je bellen naar (0523) 270 271 of mailen naar info@bibliotheekhardenberg.nl