Resultaat 1 - 10 (van 12)

• laat de natuur je verbazen tijdens de Kinderboekenweek Bekijk details

19 september 2022

Wat is het liefste dier? De oudste boom? Of het harigste beest? Tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) kun je het ontdekken in de Bibliotheek. Dan staat namelijk alles in het teken van de natuur. In de Bibliotheek kun je alles vinden over dieren, planten en het klimaat overal ter wereld!

• Lezing 'Digitale verslavingen' door Doortje Smithuijsen Bekijk details

12 september 2022

Denk jij dat je immuun bent voor een digitale verslaving? Onbewust ben je misschien meer verslaafd dan je denkt. In deze lezing op maandag 10 oktober van 20:00 – 22:00 uur in de Bibliotheek in Hardenberg, laat Doortje Smithuijsen je zien hoe slim apps en sociale media in elkaar zitten. En hoe ervoor gezorgd wordt dat je blijft doorscrollen en -swipen, en ook waar de onderliggende verlangens vandaan komen.

• Programma Computersoos Balkbrug Bekijk details

8 september 2022

Stichting Computersoos Balkbrug wil senioren helpen om hen digitale vaardigheden aan te leren of uit te breiden. Veel senioren dreigen achter te raken bij de ontwikkelingen op deze gebieden. Zij hebben nooit de kans gehad om via school of werk kennis te maken met de computer en alles wat daarbij hoort.

• Lezingen: Veilig (online) bankieren Bekijk details

5 september 2022

Steeds meer zaken gaan digitaal, ook bankzaken. De Regiobank en Rabobank helpen je graag op weg met informatie, advies en hulpmiddelen om zelfstandig te bankieren. Zodat je veiliger en met meer vertrouwen persoonlijke zaken op het internet kunt regelen.

• Ontmoet drie bekende Nederlandse thriller auteurs in Hardenberg Bekijk details

1 september 2022

De Bibliotheek Hardenberg mag als één van de 10 bibliotheken in Nederland de Gouden Strop Thriller Tour organiseren! De Gouden strop is dé prijs voor het beste Nederlandse spannende boek. Dit jaar gewonnen door Marion Pauw met het boek Vogeleiland.

• Wij organiseren de Nationale Voorleeslunch Bekijk details

29 augustus 2022

De Bibliotheek Hardenberg organiseert op 7 oktober in alle kernen van de gemeente Hardenberg een voorleeslunch. Dit jaar is er ook een voorleeslunch in de Buurtkamer in Hardenberg en bij de Tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart. Ter gelegenheid van de tiende editie van De Nationale Voorleeslunch schrijven maar liefst drie auteurs dit jaar een speciaal Voorleeslunchverhaal; Bart Chabot, Marion Bloem en Kader Abdolah.

• Servicepunt De Krim tijdelijk gesloten Bekijk details

29 augustus 2022

In verband met een verhuizing is servicepunt De Krim tot nader bericht gesloten.

• Wij zoeken oude accessoires of spullen voor de nieuwe Bibliotheek Bekijk details

18 juli 2022

Het duurt nog even, maar op 24 oktober opent de volledig vernieuwde Bibliotheek in Hardenberg haar deuren. De Bibliotheek is de huiskamer van Hardenberg, hoe mooi is het dan als er spullen in staan van de inwoners van Hardenberg?

• Honderd voorleesfilmpjes voor meertalige gezinnen online Bekijk details

14 juli 2022

Op Jeugdbibliotheek.nl zijn 100 voorleesfilmpjes in het Marokkaans-Arabisch, Syrisch-Arabisch, Pools en Turks geplaatst. De filmpjes zijn ontwikkeld om kinderen die opgroeien in meertalige gezinnen te voorzien van extra taalaanbod in hun thuistaal, wat hen weer helpt bij het leren van hun schooltaal: het Nederlands.

• Bibliotheek Hardenberg tijdelijk gesloten Bekijk details

30 juni 2022

De Bibliotheek in Hardenberg wordt volledig vernieuwd en heringericht. Dit betekent dat je voor een paar maanden niet in de vestiging Hardenberg terecht kunt. Vanaf maandag 24 oktober staan wij weer voor je klaar!

Paginanavigatie