Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 13)

 • Nieuw: Koffie en Taal Hardenberg Bekijk details

  20 september 2023

  Vanaf dinsdag 3 oktober kun je elke dinsdagmorgen van 10:00 - 11:30 uur werken aan de Nederlandse taal en basisvaardigheden. Dit is aan de leestafel in de Bibliotheek Hardenberg. Deelname is gratis en voor koffie en thee wordt gezorgd. Voor iedereen die een vaste verblijfplaats heeft in de gemeente Hardenberg.

 • Cursus ‘Klik & Tik, de computer gebruiken’ in Gramsbergen en Dedemsvaart Bekijk details

  20 september 2023

  Niet iedereen doet moeiteloos mee in onze digitale maatschappij. Daarom bieden wij de cursus ‘Klik & Tik de basis’ aan. Dit is een laagdrempelige cursus over de computer en het internet.

 • Leren hoe je omgaat met DigiD, doe mee met de nieuwe cursus in Slagharen, Hardenberg en Balkbrug Bekijk details

  18 september 2023

  Bij de overheid moet je steeds meer zaken digitaal regelen. Zoals een afspraak maken bij de gemeente, belastingaangifte doen of je huur- en zorgtoeslag aanvragen. Daarvoor is bijna altijd een DigiD code nodig. Dat is handig, maar kan ook moeilijk zijn.

 • Start Autisme Informatiepunt in Bibliotheek Hardenberg Bekijk details

  18 september 2023

  NVA Vechtdal start op woensdagavond 20 september met een Autisme Informatiepunt in de Bibliotheek in Hardenberg. Elke eerste maandagochtend van de maand van 10:00 - 11:30 uur. En elke derde woensdagavond van de maand van 18:30 - 20:00 uur. Er is ruimte voor het beantwoorden van vragen, geven van informatie en/of het bieden van een luisterend oor.

 • Vacature: Lid van Raad van Toezicht Bekijk details

  18 september 2023

  De Raad van Toezicht van de Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg zoekt in verband met een vacature een nieuw lid. De bibliotheek is de laatste jaren volop in ontwikkeling en is veranderd van een traditionele bibliotheek naar een brede maatschappelijk educatieve organisatie. De bibliotheek is niet alleen binnen het cultureel domein actief maar werkt ook nauw samen met organisaties binnen onderwijs en het maatschappelijk/sociaal domein.

 • Workshop Leporello maken met HardenbergArt Bekijk details

  14 september 2023

  Een leporello is een boekvorm waarbij het boekje een object wordt; een kunstwerkje waar je bijvoorbeeld notities, gedichtjes of zelfs recepten in kunt schrijven. Je kunt er illustraties bij maken in de vorm van tekeningetjes of fotootjes. Het is handig om alvast een thema in gedachten te hebben, zodat je gericht kunt werken.

 • Informatiemiddagen Patiëntenportaal 'MijnSaxenburgh' Bekijk details

  13 september 2023

  Als patiënt van ziekenhuis Saxenburgh heb je toegang tot MijnSaxenburgh, je persoonlijke digitale portaal. Je kunt er jouw persoonsgegevens mee bekijken en wijzigen, vragenlijsten invullen, eventueel zelf een vervolgafspraak plannen en uitslagen van onderzoeken inzien. Je vraagt je misschien af waarom al die gegevens van jou nodig zijn en wat hiermee gebeurt. En hoe en waarom deze gegevens gedeeld worden met andere zorgverleners.

 • Veilig online met de Regiobank Bekijk details

  11 september 2023

  Steeds meer zaken en transacties gaan digitaal, ook bankzaken. Deze persoonlijke zaken wil je graag veilig en met vertrouwen op het internet regelen. De Regiobank helpt je graag op weg met informatie, advies en hulpmiddelen om zelfstandig of samen online te bankieren.

 • Leer schrijven als een monnik in Sibculo Bekijk details

  6 september 2023

  Wij organiseren op zaterdag 14 oktober samen met het Museum Zichtbaar verleden/Klooster Sibculo een mooie dag voor het hele gezin. Het zou namelijk zo maar kunnen zijn dat je aan het eind van deze dag kunt schrijven als een monnik!

 • De Nationale Voorleeslunch met een verhaal van Ronald Giphart Bekijk details

  4 september 2023

  Wij organiseren op de Nationale Ouderendag, 6 oktober, in alle kernen van de gemeente Hardenberg een voorleeslunch. Het Nationale Voorleesverhaal wordt dit jaar geschreven door Ronald Giphart.

Paginanavigatie