• Koken met Pippi Langkous in Hardenberg Bekijk details

19 februari 2024

Wie kent Pippi Langkous niet? Het sterkste meisje ter wereld, zo sterk dat ze een paard kan optillen. Het meisje met de twee rode vlechtjes, een toet vol sproeten dat samenwoont met haar aapje meneer Nilsson en paard Klein Witje heeft zelfs een eigen kookboek!

• Cursus Digivitaler: oefenen met digitale zorg in Hardenberg Bekijk details

8 februari 2024

Zorg en gezondheidszaken kun je steeds meer via de computer of tablet controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het je minder tijd kost en je al je gegevens altijd bij de hand hebt. Maar hoe gebruik je zoiets? Tijdens de cursus Digivitaler bekijken en oefenen we in online gezondheidsomgevingen.

• Lezing Rode Kruis: 'regels in tijden van oorlog' Bekijk details

7 februari 2024

Duizenden burgers gedood en gewond door het conflict in Israël en de bezette gebieden. Burgeroorlog in Jemen. Bombardementen in Oekraïne. Je hoort en leest er veel over in het nieuws of op internet. Hoewel het gebeurt, is dit geweld niet altijd toegestaan volgens de regels van het humanitair oorlogsrecht.

• Ontdek de digitale wereld tijdens de cursus Vitaalonline Bekijk details

1 februari 2024

Op woensdag 28 februari gaat de cursus Vitaalonline weer van start. Vitaalonline is een samenwerking tussen de Bibliotheek Hardenberg en het Alfa-college Hardenberg.

• Lokale rondes Nationale Voorleeswedstrijd achter de rug Bekijk details

1 februari 2024

De afgelopen weken hebben we de lokale rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd georganiseerd in de Gashouder in Dedemsvaart en de balletzaal van Bibliotheek Hardenberg.

• Boetevrij, maar niet vrijblijvend Bekijk details

31 januari 2024

De Bibliotheken in Hardenberg zijn boetevrij. Dit betekent dat wij geen kosten berekenen voor het te laat inleveren van de materialen. Maar.... uiteraard willen wij de materialen wel terug na de leentermijn van drie weken.

• Doe mee met Digibingo! Bekijk details

11 januari 2024

Vind je bingo leuk, houd je van gezelligheid en koffie/thee met een lekker taartje? Bij Digibingo in Sibculo nemen we je spelenderwijs mee in de digitale wereld, terwijl we gezellig bingo spelen. Én je kunt leuke prijzen winnen!

• Informatie voor Oekraïeners en over Oekraïne Bekijk details

2 juni 2022

Er zijn inmiddels veel initiatieven op gang gekomen om Oekraïense vluchtelingen te helpen. Bijvoorbeeld om te lezen in hun eigen taal of om Nederlands te leren spreken. Hier vind je voorbeelden van deze initiatieven: