Biografie & Waargebeurd

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Annejet van der Zijl De Amerikaanse prinses

  Schets van het leven van Allene Tew (1872-1955), een van de rijkste vrouwen van haar tijd en onder meer dankzij prins Bernhard bevriend met het Nederlandse koningshuis.

  Gedrukt boek

 • Olivier Guez De verdwijning van Josef Mengele

  Josef Mengele, kamparts van Auschwitz, weet in 1949 met valse papieren naar Argentinië te ontkomen, vlucht vervolgens naar Paraguay en later naar Brazilië en weet tot aan zijn dood te ontkomen aan zijn straf.

  Gedrukt boek

 • Caroline Bernard Frida Kahlo en de kleuren van het leven

  Biografische roman over de Mexicaanse kunstenares, feministe en rebel Frida Kahlo (1907-1954), waarin de ups en downs in haar leven worden belicht.

  Gedrukt boek

 • Ellie Lust, Julien Althuisius Mijn jaren bij de politie

  De vrouwelijke politie-agent vertelt over haar persoonlijke leven, haar ervaringen tijdens ruim dertig jaar dienst bij het Amsterdamse politiekorps en haar werk voor de tv.

  Gedrukt boek

 • Sarah Forsyth Mijn leven in de hel

  Waargebeurd verhaal van een jonge Britse vrouw, die als negentienjarige naar Nederland kwam om te werken als crèchemedewerkster, maar werd ontvoerd en gedwongen als prostituee te werken op de Amsterdamse Wallen.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Bibi Dumon Tak De dag dat ik mijn naam veranderde

Aangrijpend, indrukwekkend boek over de diepe liefde tussen zussen, de kracht van liefde, over onmacht, rouw en wraak, gebaseerd op een waargebeurde familiegeschiedenis.

Bekijk dit boek

Films


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Over de online Bibliotheek

E-books


Luisterboeken