Online Leren | Jeugd & Jongeren

Jeugd & Jongeren

Voor 0 - 18 jaar

Met je bibliotheekpas heb je toegang tot handige sites die je helpen bij het leren voor school. Je vindt er bijvoorbeeld goede informatie voor je werkstuk of spreekbeurt.

lenerspas

Hoe werkt het?

  1. Kies

    een van de onderstaande mogelijkheden

  2. Log in

    met je bibliotheekpas, als dat nodig is

  3. Leer

    of zoek iets wat je graag wilt weten.


Leren en opzoeken

Junior Einstein

logo Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je oefenen met alle vakken van de basisschool. Van 6 tot 12 jaar.

 

Log in bij Junior Einstein

Informatie voor werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Hier vind je een overzicht van welke informatie je allemaal kunt gebruiken. Je vindt er boeken, filmpjes, websites en nog veel meer. Van 6 tot 15 jaar. 

Naar Informatie voor werkstuk en spreekbeurt

Jeugdbieb

Jeugdbieb is een site met informatieve websites, filmpjes en apps. Handig als je een werkstuk of spreekbeurt gaat maken. Van 6 tot 12 jaar.

Naar Jeugdbieb

Interactieve animaties

In 100 informatieve animaties worden onderwerpen met bewegend beeld uitgelegd, zoals het klimaat en het menselijk lichaam. Van 8 tot 15 jaar. 

Naar Interactieve animaties

Winkler Prins Junior

logo Winkler Prins Junior

Alle onderwerpen in deze online encyclopedie passen bij de vakken van de basisschool. Per onderwerp vind je foto’s, animaties, filmpjes of geluidsfragmenten. Van 6 tot 10 jaar. 

Log in bij Winkler Prins Junior

Winkler Prins Studie

logo Winkler Prins Studie

De Winkler Prins Studie is een encyclopedie met 9500 artikelen, foto's en filmpjes. De informatie in deze encyclopedie is betrouwbaar. Voor 10 tot 18 jaar. 

Log in bij Winkler Prins Studie

Mediawijsheid

Hoe ga je om met social media en internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Vind boeken, filmpjes en spelletjes over mediawijsheid. Voor 6 tot 12 jaar.

Naar Mediawijsheid

Theorie.nl

logo Theorie.nl

Oefen gratis voor je theorie-examen voor auto, bromfiets of motor. En vergroot zo je kans om je theorie-examen te halen! Voor 12 tot 18 jaar.

Log in bij Theorie.nl

Delpher

logo Delpher

In Delpher vind je miljoenen pagina’s uit historische kranten, boeken en tijdschriften. Handig om op te zoeken hoe het vroeger ging en wat daar over werd geschreven. Voor 12 tot 18 jaar.

Naar Delpher

Digidingen-desk

logo digidingen-desk

Digidingen-desk helpt je met digitale zaken die je moet regelen bij verschillende organisaties. Bijvoorbeeld het aanvragen van je DigiD, het terugvragen van loonheffing van je bijbaan of het regelen van studiefinanciering.

Naar Digidingen-desk