Podcasts

Koptelefoon in de aanslag? Want behalve een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We zetten wat interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken.

Podcasts over boeken en lezen

Boeken FM

logo Boeken FM

Podcast met Ellen Deckwitz, Joost de Vries en Bob Kappen. Om beurten dragen zij een boek aan. Boeken FM is een podcast van Das Mag en De Groene Amsterdammer.

Luister naar Boeken FM

De Boekenpodcast

Logo De Boekenpodcast

Presentatoren en boekenexperts van NPO Radio 1 bespreken in wisselende duo's boeken waar ze enthousiast van worden.


Luister naar De Boekenpodcast

De krokante leesmap

Logo De Krokante Leesmap

Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Roelof de Vries trekken het land in en bespreken daarbij iedere week een boek. Podcast van NPO Radio 1.

Luister naar De krokante leesmap

Het leesvirus

Logo Het leesvirus

Olaf Koens, Ronit Palache en Stefan de Vries zijn alle drie besmet met het leesvirus. Ze praten over de boeken die ze lezen in tijden van quarantaine.

Luister naar Het leesvirus

Onze Boekencast

Logo Onze Boekencast

Spannende thrillers, indrukwekkende romans en magische fantasyverhalen. Een gezellige podcast met boeken en thee, geproduceerd door Studio Lijn 14.

Luister naar Onze Boekencast

Tussen de regels

Logo Tussen de regels

De podcast van NRC over belangrijke en spraakmakende boeken. Boekenchef Michel Krielaars en zijn collega's nemen wekelijks een boek onder de loep.

Luister naar Tussen de regels


Podcasts van bibliotheken

Biep biep

Logo Biep Biep

Een podcast van de Bibliotheek Utrecht met verschillende programma's. Van talkshows tot lezingen en van boekenclubs tot theaterstukken.
 

Luister naar Biep biep

Biebcast

Logo BiebCast

Een podcastserie van de Bibliotheek Venlo voor en door jongeren. Over allerlei thema's die jongeren bezighouden: van eenzaamheid tot gender.
 

Luister naar Biebcast

Bibliotheek Den Haag

Logo Bibliotheek Den Haag

De podcast van Bibliotheek Den Haag. Schrijvers, dichters en denkers gaan met elkaar in gesprek over literatuur, kunst, wetenschap en samenleving.
 

Luister naar Bibliotheek Den Haag

De Bibliotheekcast

Logo De Bibliotheekcast

Dit is de podcast van Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Over voorlezen, leesplezier, laaggeletterdheid, nepnieuws en veilig online gaan.
 

Luister naar De Bibliotheekcast

In Gesprek Met De Stad

Logo In Gesprek Met De Stad

Een podcast van de Bibliotheek AanZet over maatschappelijke onderwerpen die in de regio Dordrecht spelen.
 

Luister naar In Gesprek Met De Stad

Leesvoer Nieuwe Veste

logo Leesvoer Nieuwe Veste

De podcast van Nieuwe Veste Bibliotheek Breda over boeken rond een maandelijks thema.
 

Luister naar Leesvoer Nieuwe Veste

Media Ouders

logo Media Ouders

Als ouder kan het lastig zijn een balans te vinden in het mediagedrag van je kinderen. Deze podcast van De Bibliotheek kan je daarbij helpen.

Luister naar Media Ouders

Boekenpodcasts voor jongeren

De GVP

Logo De Grote Vriendelijke Podcast

De eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Jaap Friso en Bas Maliepaard bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek. Aansluitend interviewen ze een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens.
 

Luister De GVP

De Waanzinnige Podcast

Logo De Waanzinnige Podcast

De Waanzinnige Podcast is een podcast voor en door kinderen over hun lievelingsboeken. In maximaal 10 minuten vertelt een kind over een lievelingsboek. Ook wordt er een stukje voorgelezen. Na het luisteren zijn de luisteraars zo meegesleept in het verhaal, dat één op de drie kinderen het boek wil gaan lezen.
 

Luister De Waanzinnige Podcast

Leesbeesten & Luistervinken

Logo Leesbeesten & Luistervinken

In iedere aflevering van deze podcast is een schrijver te gast. De jonge presentatoren stellen vragen en geven ook zelf boekentips. Een kinderboekenpodcast voor groep 6, 7 en 8, gemaakt door Cubiss en Radiorakkers.


 

Luister Leesbeesten & Luistervinken