Leest u graag? Maar kunt u om welke reden dan ook niet zelfstandig de Bibliotheek bezoeken? Dan brengen wij de boeken graag bij u thuis!

De dienstverlening van Boek aan huis richt zich op inwoners van de gemeente Hardenberg die door een (tijdelijke) handicap, door ziekte of ouderdom niet (meer) in staat zijn zelf naar de bibliotheek te komen. Ook de afstand naar de bibliotheek kan een belemmering zijn om zelf de bibliotheek te bezoeken.

Hoe werkt het?
U maakt bij ons kenbaar dat u gebruik wilt maken van deze dienst. Wij koppelen u aan een vrijwilliger die bij u op bezoek komt voor een kennismakingsgesprek.In dat gesprek geeft u aan welke boeken u graag leest. De vrijwilliger komt gemiddeld één keer per drie weken nieuwe boeken of andere materialen brengen en ophalen. Dit gebeurt op een afgesproken tijdstip door dezelfde vrijwilliger.

Wat kunt u lenen?
U kunt kiezen uit alle boeken en genres die te leen zijn in de Bibliotheek waar u lid bent. Ook tijdschriften, luisterboeken, muziek en films kunt u lenen. Wilt u een specifiek boek, dan kunt u dit bij de vrijwilliger aangeven. U kunt tien materialen per keer lenen, minder mag natuurlijk ook.

Wat kost het?
U betaalt het contributiebedrag en ontvangt een lidmaatschapskaart van de bibliotheek. Er worden verder geen extra kosten in rekening gebracht.

Interesse?
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de Bibliotheek in uw woonplaats. U kunt ook bellen met 0523 - 270271 of mailen.