Scoor mee met de Bibliotheek en Heracles Almelo!

TEST: Scoor een Boek! is een superleuk leesproject dat 7 Bibliotheken in Overijssel in samenwerking met Heracles Almelo organiseren. Veel scholen doen eraan mee, maar ook thuis kan je met ons boeken scoren. Tijdens het project word je aangemoedigd door Mats Knoester van Heracles Almelo.

Scoor een Boek! Eindsignaal

Het zit er weer op! Scoor een Boek 2021 is afgelopen. We zijn trots op alle kinderen die mee hebben gedaan met Scoor een Boek en daardoor héél veel gelezen hebben!

Wil je weten hoeveel? Kijk dan naar het filmpje.

 

Op school scoren

Op school scoren

Doe jij met jouw klas mee aan Scoor een Boek!? Lees zoveel mogelijk en bepaal elke week welke boeken in de basis staan.

Thuis scoren

Thuis doelpunten maken? Het hele gezin kan mee scoren. Los de puzzelverhalen op, maak je eigen TikTok scoringsdansje en bedenk net als Enzo Knol je eigen Olympics.

Vul jouw klassencode in of laat deze leeg als je geen code hebt.

Naar de thuiseditie

Speelschema scholen

 • Aftrap

  Waar: In de klas

  Wanneer: in de week van 15 februari 2021

  De leesconsulent heeft een topselectie aan boeken, scoreposters en boekenleggers naar de school gebracht. De leerkracht gaat aftrappen met een motiverende videoboodschap van Mats. Het scoren kan beginnen!

  Is jouw boek uit? Dan scoor je een punt en mag je een voetbalsticker op de poster plakken. Elke week bepaal je met de klas welke boeken in de basis staan.
 • Rust

  Waar: In de klas

  Wanneer: na de voorjaarsvakantie

  Duur: 30 minuten

  In de rust wordt de tussenstand opgemaakt. De klas ontvangt opnieuw een videobericht van Mats en we gaan beginnen met de thuiseditie: het hele gezin mag meedoen!
 • Eindsignaal

  Waar: Online

  Wanneer: 19 mei 2021

  Op woensdagochtend 19 mei vindt het fluitsignaal (de afsluiting) online plaats in alle groepen. Jullie ontvangen hiervoor een link.

  Dan maken we bekend hoeveel boeken er gelezen zijn!

Ontdek wat de Bibliotheek voor je heeft

Deze e-books leen je bij de online Bibliotheek

Fotografie Heracles: © NesImages