Website voorlezen

Lezen op jouw manier

facebook headerfoto 851x315 px 0

Om te lezen, heb je geen letters nodig. Een goed verhaal zit immers tussen je oren, speelt zich af in je eigen fantasie. Daarom biedt de Bibliotheek een collectie van 45.000 gesproken boeken, exclusief voor mensen met een leesbeperking. 

Informatiemarkt Passend Lezen

Banner

Op 15 februari organiseert Bibliotheek Hardenberg een informatiemarkt over Passend Lezen. Wanneer het lezen van een 'gewoon' boek lastig of onmogelijk is, zoals bij dyslectie, voor ouderen, slechtzienden en mensen met een fysieke beperking zijn er nog verschillende mogelijkheden van Passend Lezen. Tussen 14.00 - 20.00 uur bent u welkom om alle mogelijkheden te bekijken. Meer informatie volgt. 

Hoe werkt het?

Aanmelden

 

Voor leden van de Bibliotheek is gebruikmaken van de gesproken boeken kosteloos en heel eenvoudig. Ga naar www.bibliotheek.nl/passendlezen om in te loggen met jouw lidmaatschapsgegevens van de Bibliotheek. Je krijgt dan direct toegang tot de 45.000 gesproken boeken. Zet de titels die je wilt lezen op het boekenplankje. Op het plankje passen maximaal 15 titels die je zo lang mag lenen als je wilt. Ben je nog geen lid van de bibliotheek. Meld je dan hier aan, zodat je ook gebruik kunt maken van Passend Lezen. 

 

Boeken afspelen

 

Je kunt gesproken boeken beluisteren via streaming. Om boeken op je boekenplank te zetten en af te spelen heb je een werkende internetverbinding nodig. Je kunt de gesproken boeken afspelen op een pc, tablet of smartphone. Hiervoor gebruik je de online player die op de website staat.

Gesproken boek of luisterboek?

Banner

Veel boeken zijn tegenwoordig verkrijgbaar als luisterboek. Hoewel een gesproken boek en een luisterboek veel op elkaar lijken, zijn ze niet helemaal hetzelfde. Gesproken boeken zijn exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking en zijn volledig afgestemd op hun wensen. Zo worden de boeken op een rustig tempo ingesproken zonder te veel intonatie. Ook kun je door een gesproken boek navigeren om bijvoorbeeld naar een volgend hoofdstuk te gaan.

Luisterbieb KerstluisterenMet de LuisterBieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken. Speciaal voor de kerstperiode staan er vier toptitels voor je klaar.
 

Instructievideo

Voor wie is Passend Lezen?

Gesproken boeken zijn speciaal ontwikkeld voor leden van de Bibliotheek die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Maar ook als je een andere beperking hebt waardoor lezen niet of moeilijk gaat, kun je gebruikmaken van gesproken boeken. Om gebruik te maken van de gesproken boeken, geef je bij het inschrijven aan dat je een leesbeperking hebt. Medewerkers van Bibliotheekservice Passend Lezen nemen contact met je op om de gegevens en de verklaring te bevestigen. Meer informatie over de inschrijfvoorwaarden vind je op www.bibliotheek.nl/passendlezen.