De Bibliotheken in de gemeente Hardenberg zijn onderverdeeld in 6 vaste bibliotheekvestigingen en 5 servicepunten. Er is dus altijd wel een bibliotheek in de buurt te vinden. Bij de Bibliotheken kun je terecht voor boeken, tijdschriften, kranten, muziek, dvd's, informatie en nog veel meer. Ook organiseren de bibliotheken verschillende cursussen en activiteiten waarin u iets kunt leren of die zorgen voor ontspanning.

Bekijk hier het overzicht van de bibliotheken: het adres, de openingstijden en de contactgegevens.

De missie van de Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg luidt als volgt:

"De bibliotheek is voor iedere burger in haar werkgebied een laagdrempelige, eigentijdse voorziening voor informatie, educatie, cultuur, ontmoeting en ontspanning. De bibliotheek levert maatwerk voor iedere burger in haar werkgebied, die informatie, educatie, cultuur, ontmoeting en ontspanning wil voor het nastreven van fundamentele menselijke waarden: vrijheid, welvaart, ontplooiing van de samenleving en het individu, constructief deelnemen aan het maatschappelijk leven en meewerken aan het vormgeven van democratie."

Onze dienstengids laat goed zien wat de Bibliotheken in de gemeente allemaal bieden:

Dienstengids

Lees ook het Beleidsplan waarin onze plannen van 2018-2021 staan beschreven:

Beleidsplan 'Lezen, leren, ontwikkelen en meedoen'.

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van je persoonsgegevens. Daarom hebben wij een privacy verklaring opgesteld, waarin we duidelijk maken hoe we omgaan met persoonsgegevens.

Privacy verklaring