Boekstartcafé: Voorleesuurtje

Thema: Jeugd & onderwijs
Locatie en service: Bibliotheek Hardenberg, Bibliotheek Dedemsvaart

Boekstartcafé: Voorleesuurtje | Stimuleer plezier in lezen

Waarom voorlezen? Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van kinderen, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar kinderen een leven lang plezier van hebben.

Tijdens het Voorleesuurtje wordt er voorgelezen, is er aandacht voor het kiezen van boeken en kun je als ouders onderling ervaringen delen. Voorleesplezier en gezelligheid staan voorop. Kom gezellig langs met je kind(eren). Dus één kind (of meer) schuift aan maar kan ook weer gaan wanneer hij/zij geen zin meer heeft. Achterliggende gedachte is om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking met taal te brengen. Gezelligheid staat voorop. Er staat koffie/thee klaar en evt. een glaasje limonade voor de kinderen.

Voor wie?
Voor kinderen van 0-4 jaar samen met hun (groot)ouders of verzorgers.

Omschrijving
Boekstart is een landelijk project dat kinderen en hun ouders zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat dit een geweldige voorsprong in de taalontwikkeling oplevert.

Wanneer
Boekstartcafé: Voorleesuurtjes zijn maandelijks op woensdagmorgen van 10.00 - 11.00 uur in Bibliotheek Hardenberg en op donderdagmorgen van 10.30 - 11.30 uur in Bibliotheek Dedemsvaart. Kijk voor de eerstvolgende datum in de agenda.

Het Boekstartcafé: Voorleesuurtje is gratis toegankelijk.

Meer weten over Boekstartcafé: Voorleesuurtje
Neem dan contact op met Ans Derksen via  of 0523 - 270271.

.