Boek aan huis

Thema Persoonlijke Ontwikkeling
Locatie en service Bibliotheek Hardenberg, Bibliotheek Balkbrug

Boek aan huis

Leest u graag, maar kunt u om welke reden dan ook niet zelfstandig de Bibliotheek bezoeken? Dan brengen wij de boeken graag bij u thuis!

Voor wie?
Deze service is voor leden van de Bibliotheek waarbij het niet lukt om fysiek de Bibliotheek te bezoeken.

Hoe werkt het?
U maakt bij ons kenbaar dat u graag gebruik wilt maken van deze dienst. Wij koppelen u aan een vrijwilliger die bij u op bezoek komt voor een kennismakingsgesprek. In dat gesprek geeft u aan welke boeken u graag leest. De vrijwilliger komt gemiddeld één keer per drie weken nieuwe boeken of andere materialen brengen en ophalen. Dit gebeurt op een afgesproken tijdstip door dezelfde vrijwilliger.

Lezen, luisteren beleven
De Bibliotheek heeft een ruime keuze aan boeken, muziek, dvd’s, tijdschriften, luisterboeken, e-books. Ook als u visueel beperkt bent zijn er genoeg mogelijkheden, zoals grootletterboeken, Daisy CD’s en de collectie Passend Lezen met 45.000 gesproken boeken. U kunt kiezen uit alle boeken en genres die te leen zijn in de Bibliotheek waar u lid van bent. Ook tijdschriften, luisterboeken, muziek en films kunt u lenen. Wilt u een specifiek boek, dan kunt u dit bij de vrijwilliger aangeven. U kunt tien materialen per keer lenen, minder mag natuurlijk ook.

Kosten?
U betaalt de standaard contributie en ontvangt een Bibliotheekpas. Voor deze service brengen wij geen extra kosten in rekening.

Voor meer informatie of direct aanmelden kunt u met ons contact opnemen.