Website voorlezen

Leesplein Interview

Boekenband

Publicatiedatum: 15 november 2017

Annemieke van Manen is onze blogger in 2017. Ze werkt aan de UvA, schrijft columns voor het tijdschrift Talent en werkt in de overige uren aan verschillende (non-fictie) boeken. Vandaag: wat zeggen boeken over je?...

Lees meer


Leesplein Voorleesboeken

leespleinvoorleesboeken

Hieronder staat een overzicht van boeken die geschikt zijn om voor te lezen, ingedeeld naar leeftijd.

Educatieve producten

Alle bibliotheekproducten voor kinderopvang, peuterspeelzalen, primair en voortgezet onderwijs op de nieuwe website Bibliowijzer.

Snuffelcatalogus MLP

Leesplein Nieuws

 1. Nationale Mediatheek Trofee 2017 naar Friesland

  RSG Magister Alvinus in Sneek heeft dit jaar de Nationale Mediatheek Trofee gewonnen. De Aanmoedigingsprijs gaat naar het Alfa College (locatie Kluiverboom) in Groningen.

  Publicatiedatum: 21 november 2017

 2. Pleidooi voor behoud bibliotheken in kleine gemeenten

  Vorige week is tijdens de behandeling van de Cultuurbegroting een motie ingediend door PvdA, D66, SP, CDA, GroenLinks en de ChristenUnie. De partijen vragen in de motie om maatregelen voor het behoud van bibliotheken...

  Publicatiedatum: 21 november 2017

 3. Woutertje Pieterse Prijs blijft voorlopig bestaan

  Dankzij steun van De Versterking, het Lira Fonds en het Nederlands Letterenfonds zal de Woutertje Pieterse Prijs in 2018 toch worden uitgereikt.

  Publicatiedatum: 20 november 2017

 4. Goede voorbeelden van auteurs

  Tijdens de kunstmaand houden we een selfiewedstrijd op Leesplein. Daarvoor inspireren we iedere maandag met selfies van schrijvers en illustratoren. Vandaag de derde reeks voorbeelden.

  Publicatiedatum: 20 november 2017

 5. Doorleestips november

  Dit jaar lezen we door op Leesplein: iedere derde maandag van de maand geven we Doorleestips bij bekende boeken. Vandaag de negende reeks, waarvan een deel in het teken van onze kunstmaand.

  Publicatiedatum: 20 november 2017

 6. Schoen zetten in bibliotheek of boekhandel

  Vandaag komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Kinderen kunnen ook dit jaar bij de meeste bibliotheken en veel boekhandels een vouwschoen ophalen om die, nadat zij hem in elkaar hebben geknutseld en versierd, daar te...

  Publicatiedatum: 18 november 2017

 7. Auteursbond wil ook leenrechtvergoeding voor onderwijs

  De Auteursbond heeft er onlangs bij de leden van de vaste Tweede Kamercommissie voor cultuur voor gepleit dat scholen leenrechtvergoedingen moeten gaan afdragen voor boeken die via schoolbibliotheken worden geleend.

  Publicatiedatum: 17 november 2017

 8. Week 46

  Iedere week geven we leestips voor alle leeftijden. Deze week waren het er vier in het kader van kunst.

  Publicatiedatum: 17 november 2017

 9. De Schoolschrijver lanceert een nieuw programma-aanbod voor het basisonderwijs

  De Schoolschrijver lanceert vandaag nieuw programma-aanbod: De Schoolschrijver-maand en De Schoolschrijver Academie. Hiermee komt de stichting tegemoet aan de groeiende vraag van basisscholen om met een creatieve...

  Publicatiedatum: 16 november 2017

 10. Kinderboekenweekgeschenk en Prentenboek voor de Kinderboekenweek 2018

  Vanmorgen is bekendgemaakt dat het Kinderboekenweekgeschenk van volgend jaar geschreven wordt door Jozua Douglas en dat illustratrice Milja Praagman het Prentenboek voor de Kinderboekenweek maakt.

  Publicatiedatum: 15 november 2017

Bekijk al het nieuws