Taalpunt Hardenberg heeft kwaliteit op orde

Gepubliceerd op: 14 november 2022 12:02

Het Taalpunt – gevestigd in Bibliotheek Hardenberg en Dedemsvaart - heeft in mei dit jaar een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet het Taalpunt aan belangrijke kwaliteitsnormen.

Het Taalpunt scoorde op vrijwel alle onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft het Taalpunt  de bevestiging gekregen dat de functies, organisatie en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

Het Taalpunt is erg blij met de uitslag. Hanneke en  Kari Anne (bevlogen coördinatoren van het Taalpunt) bedanken iedereen die geholpen heeft het Taalpunt op te bouwen tot wat het nu is: een plek waar iedereen van harte welkom is met een vraag over taal, rekenen of digitale vaardigheden. Waar mensen worden doorverwezen naar de juiste leerplek en waar kansen worden geboden aan hen die vooruit willen in het leven.

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

Open dag Bibliotheek Hardenberg

Tijdens de Open van de Bibliotheek op zaterdag 12 november feliciteerde wethouder Linda Verschuur het Taalpunt met de certificering. Ook was dit het moment dat de nieuwe plek van het Taalpunt in de vernieuwde Bibliotheek in gebruik werd genomen.

Tijdens de Open dag organiseerde het Taalpunt een Letterpakkenspel, leuk een leerzaam. Ook konden bezoekers gebruik maken van de Escapekoffer waarmee zij ervaarden hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven. Naast de activiteiten van het Taalpunt was er nog veel meer te doen tijdens de Open dag, bijvoorbeeld workshops door het Fablab, Cultuurkoepel Vechtdal en Hardenberg Art, een spel om weerbaar te worden op het web en de wachtwoordencheck. Dit is slechts een kleine greep uit de activiteiten van deze dag. Bibliotheek Hardenberg nodigde vooral iedereen uit om de vernieuwde Bibliotheek te bewonderen en gezellig samen te zijn, en kan tevreden terugkijken op een dag vol ontmoeting en inspiratie.