Reizende expositie over vrijwilligerswerk door Servicepunt Vrijwilligers

Gepubliceerd op: 24 juni 2024 11:03

Zonder vrijwilligers zou de Bibliotheek niet bestaan. Wij werken dan ook graag mee aan dit mooie project van het Servicepunt Vrijwilligers, waar ook drie vrijwilligers van de Bibliotheek hun bijdrage aan hebben geleverd. Aandacht voor vrijwilligers met een reizende expositie door de gemeente Hardenberg met verhalen van en door vrijwilligers.

Reizende expositie door de gemeente Hardenberg

In deze expositie delen tien Hardenbergse vrijwilligers hun persoonlijke verhalen. Deze vrijwilligers leveren allemaal unieke en inspirerende bijdragen aan de gemeente Hardenberg.

Maak kennis met Henk, die zijn financiële kennis inzet om anderen te helpen, en Gerrit, die een onmisbare steunpilaar is voor de lokale voetbalclub. Ontmoet Jan, die niets zinvollers kan bedenken dan andere mensen helpen, en Karen, die boeken voorleest aan ouderen. Elk verhaal benadrukt waarom zij zo graag vrijwilligerswerk doen en waarom dit zo waardevol is.

Expositie maand juli in de Bibliotheek Hardenberg

De expositie gaat van start bij de Bibliotheek in Hardenberg. Vanaf 1 juli 2024 is de expositie hier de hele maand juli te zien, waarna hij verder reist naar de volgende plek. Dit geeft iedereen de kans om de inspirerende verhalen te ontdekken en zelf gemotiveerd te raken om een bijdrage te leveren aan de gemeenschap.

“Met 'Goed Bezig!' willen we niet alleen (jonge) senioren opnieuw enthousiast maken voor vrijwilligerswerk, maar ook de waarde van hun inzet zichtbaar maken. Wij nodigen iedereen uit om de expositie te bezoeken en geïnspireerd te raken door de prachtige verhalen van onze vrijwilligers,” zegt Merel Bosch, sociaal werker bij De Stuw en het Servicepunt.