Feestelijke opening de Bibliotheek op School op basisschool de Wegwijzer

Gepubliceerd op: 17 mei 2023 09:37

Kinderen van basisschool de Wegwijzer tijdens de feestelijke opening

Dinsdagochtend 16 mei verzamelden alle leerlingen en leerkrachten van de Wegwijzer in Schuinesloot zich voor de officiĆ«le opening van de Bibliotheek op school. Na het zingen van een lied werden er een aantal nieuwe boeken geĆÆntroduceerd door de leesconsulent van de Bibliotheek.

Tekenwedstrijd met winnaars

Voor de feestelijke opening werd er een tekenwedstrijd georganiseerd. De leerlingen mochten allemaal een nieuwe voorkant van een gekozen prentenboek ontwerpen. Tijdens de opening werden de winnaars bekend gemaakt, zij kregen als prijs een mooi boek. Met het doorknippen van een feestelijk lint is de Bibliotheek op School een feit.

de Bibliotheek op School

Bij de Bibliotheek op School gaat het om een structurele samenwerking op het gebied van leesbevordering en leesplezier met ondersteuning van een leesconsulent vanuit Bibliotheek Hardenberg. Op de school staat er een aantrekkelijke collectie boeken die ingevoerd zijn in het uitleensysteem. Voor elk kind is er wel iets dat bij hem of haar past. Het plezier in voorlezen en lezen wordt gestimuleerd en daarmee ook het leesbegrip. Goed kunnen lezen is onmisbaar voor de ontwikkeling van kinderen. Meer lezen, beter in taal!