Feestelijke opening 'de Bibliotheek op school' Koningsbergerschool Bergentheim

Gepubliceerd op: 5 oktober 2022 11:56

Dinsdagmiddag 4 oktober verzamelden alle leerlingen en leerkrachten van de Koningsbergerschool in Bergentheim zich voor de officiële opening van ‘de Bibliotheek op school’ (dBos). Na de introductie van Iena Redeker en leesconsulent Karin Mik van de Bibliotheek werd met het doorknippen van het lint door de jongste en oudste leerling (Phaedra en Nick) de Bibliotheek op school officieel geopend!

De Bibliotheek op school

Bij de Bibliotheek op school gaat het om een structurele samenwerking van school en Bibliotheek op het gebied van leesbevordering en leesplezier. Het plezier in voorlezen en lezen wordt gestimuleerd en daarmee ook het leesbegrip. Hoe meer er wordt lezen, hoe beter de taalontwikkeling. Naast dat de leerlingen op school boeken lenen, krijgen alle leerlingen van de Koningsbergerschool een bibliotheekpas waarmee ze ook terecht kunnen in de Bibliotheek.

Kinderboekenweek

De opening van de Bibliotheek op school valt samen met het begin van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek aan het begin van het schooljaar is bij uitstek een mooie start van een schooljaar vol leesbevordering. Het thema van de Kinderboekenweek is zeer actueel: Gi-ga-groen! Boeken en informatie over natuur, duurzaamheid en milieu staan centraal.

Voor meer informatie over de Bibliotheek op school kun je contact opnemen met Daniëlle Rooij, jeugd- en onderwijsspecialist van de Bibliotheek Hardenberg.