Ben jij de coördinator voor de spreekgroepen die wij zoeken?

Gepubliceerd op: 6 juni 2024 00:00

Ben jij die enthousiaste vrijwilliger die het leuk en uitdagend vindt om mensen te begeleiden bij de uitbreiding van hun woordenschat en het voeren van gesprekken? Dan is het Taalpunt Hardenberg op zoek naar jou! De start van de spreekgroepen is in september 2024.

Tijdens de avonden waarop de spreekgroepen georganiseerd worden in het LOC+ in Hardenberg:

• Oefen je de Nederlandse taal met anderstaligen die in de gemeente Hardenberg wonen.
  • Bespreek je met hen allerlei onderwerpen zoals zaken uit het nieuws en ervaringen in Nederland.
  • Bied je een veilige en stimulerende omgeving.
  • Ga je in op vragen over de taal en geeft feedback.

Als coördinator van de spreekgroepen:

• Organiseer je deze spreekgroepen (1 à 2 avonden in de week) die samen met een medevrijwilliger uitgevoerd worden.
  • Ben je het eerste aanspreekpunt voor de deelnemers.

Jij bent iemand die:

• Het fijn vindt om met anderstalige mensen te werken.
  • Geduldig is en geïnteresseerd is in andere culturen.
  • Een luisterend oor heeft en graag mensen met elkaar verbindt.
  • Hartelijk is en waar deelnemers graag naar luisteren.
  • Deelnemers uitnodigt voor een gesprek.
  • De aanwezigheid van de deelnemers wilt bijhouden.
  • Het leuk vindt om een gevarieerd aanbod te bedenken voor de bijeenkomsten en dit uit te voeren.
  • Enthousiast is!

De competenties die bij deze functie passen: stimulerend, positief ingesteld, sociaal voelend, communicatief, inlevingsvermogen, neemt graag initiatief.

Voel jij je aangesproken en word je enthousiast van deze vacature? Daar zijn wij heel blij mee! Stuur een bericht naar Hanneke Ardesch: taalpunt@bibliotheekhardenberg.nl, of bel naar 06-17314855. Natuurlijk kun je ook altijd eerst meer informatie opvragen. Je ontvangt voor deze functie een vrijwillige vergoeding en een onkostenvergoeding voor gemaakte kosten.