Juni = Boekstartmaand: Kom naar de Voorleesfeesten met Gonnie en Gijsje

Dit jaar is de landelijke Boekstartdag op 11 juni. Bibliotheek Hardenberg heeft deze dag aangegrepen om in de maand juni samen met kinderopvangorganisaties voorleesactiviteiten te organiseren, waarbij de gansjes uit de boeken van Gonnie en Gijsje de hoofdrol spelen.

Voorleesfeesten in Heemse, De Krim en Dedemsvaart

Een aantal Voorleesfeesten vinden plaats in de beslotenheid van de eigen groep. Drie Voorleesfeesten zijn vrij toegankelijk voor kinderen tot 4 jaar met hun ouders, grootouders of gastouders:

• Woensdag 15 juni in Heemse: wijkgebouw aan de Jan Steenstraat, vanaf 10.00 uur
  • Dinsdag 21 juni in De Krim: KOV De Dassenburcht , Planetenstraat, vanaf 10.00 uur
  • Donderdag 30 juni in Bibliotheek Dedemsvaart, Julianastraat (De Baron), vanaf 10.00

Tijdens de Voorleesfeesten met liedjes en spelletjes worden de kinderen voorgelezen uit de boeken van Gonnie en Gijsje. Deze gansjes houden net als de kinderen van spelen, van alles ontdekken en gekke dingen doen. In de loop van de maand vind je een gansje voor heel veel ramen in verschillende buurten in de gemeente Hardenberg.

Voorlezen is belangrijk

Met boeken kun je de hele wereld op een speelse en gezellige manier ontdekken. Met voorlezen kun je al vroeg beginnen. Voorlezen, samen een boekje bekijken is gezellig en een moment met aandacht voor elkaar. Daarbij leren kinderen op jonge leeftijd veel woorden en taal en over de wereld om hen heen, die steeds een beetje groter wordt. En de boeken groeien met hen mee. Dat zie je ook op de Groeimeter. Voorlezen geeft kinderen een voorsprong wanneer ze zelf gaan lezen en leren.

Meer weten over voorlezen?

Kijk dan op www.boekstart.nl of download de BoekStartapp voor boekentips. Of stap eens binnen bij een van 11 bibliotheken in de gemeente Hardenberg.

Boekstart en een gratis Bibliotheek pas

Boekstart is vooral bekend van het Boekstartkoffertje waarmee ouders via het consultatiebureau en de Bibliotheek kennismaken met de eerste voorleesboekjes: een bed-, box, of badboekje en een kartonnen zoek- of versjesboekje.
Een bibliotheekpas voor kinderen is gratis. En daarmee kun je meer dan alleen boeken lenen. Met een bibliotheekpas voor kinderen kun je ook luisteren en kijken naar boeken met De Voorleeshoek en Bereslim.