Nieuws uit de Bibliotheek

Leerlingen scoren bijna 1.000 boeken tijdens Scoor een Boek!

Leerlingen scoren bijna 1.000 boeken tijdens Scoor een Boek!

In de eerste week van februari startte Scoor een Boek! 276 leerlingen uit groep 5 en 6 van 9 basisscholen in de gemeente Hardenberg lazen zo veel mogelijk boeken in de klas én thuis. Op 19 mei klonk het fluitsignaal ter afsluiting van Scoor een Boek!.

In een afsluitende video werd door mascotte Bultje de totaalscore bekendgemaakt van de 7 bibliotheken die samen met eredivisieclub Heracles uit Almelo samenwerkten in dit project. Op het grote scherm in het stadion was te zien dat er in totaal maar liefst 10.119 boeken zijn gelezen! Naast dat de leerlingen in de klas gelezen hebben, zijn ook gezinnen extra boeken gaan lezen en konden ze opdrachten doen via Scoorthuis.nl. 

Op De Wiekslag in Bruchterveld is enorm gescoord door groep 5/6: met de opdrachten van Scoorthuis stonden zij bovenaan, met wel 762 punten. Ook is er heel goed gelezen. Om deze groepen hiervoor nog extra in het zonnetje te zetten kregen zij een speciale Scoor een Boek-taart overhandigd. Op de foto staan de kinderen van De Wiekslag met de taart en verrassingstas.

Elke deelnemende groep heeft een verrassingstas gekregen namens de Bibliotheek en Heracles, met een Heraclesbal, een boek van Koen Kampioen en voor elke leerling een Bingokaart met opdrachten rond lezen en voetbal.

Wiekslag5

Een paar uitspraken van kinderen:

  • Dankzij Scoor een Boek! vind ik lezen veel leuker!
  • Mijn voetbalheld scoort graag een boek. Hij vindt lezen stoer.. dus.. ik ook!

De deelnemende scholen waren:
De Wiekslag in Bruchterveld, De Akker in Gramsbergen, De Kwinkslag in Slagharen,De Regenboog in Mariënberg,  en De Marsweijde, Doekes, Elzenhof, Bloemenhof en Risaeus in Hardenberg.