Direct naar de inhoud

Nieuws uit de Bibliotheek

Infohuis in De Baron Dedemsvaart

Infohuis in De Baron Dedemsvaart

Om de zelfredzaamheid van de inwoners te bevorderen door hen te helpen met vragen over bijvoorbeeld wonen, werk, zorg of anderszins, wordt in Dedemsvaart hard gewerkt aan de ontwikkeling van een Infohuis in De Baron.

Het Infohuis is een gezamenlijk initiatief van verschillende partijen, zoals Samen Doen, De Stuw, Bibliotheek Hardenberg en Vechtdal Wonen. Het plan wordt onder meer ook gesteund door Plaatselijk Belang Dedemsvaart. “Het geheel wordt gerund met hulp van vrijwilligers. Zij ontvangen de bezoekers en wijzen hen met al hun vragen verder de weg”, licht sociaal werker Maron Ruben van De Stuw de werking van het lokale Infopunt toe. Ze geeft aan dat er al tien vrijwilligers voor het Infohuis zijn geworven, die deze week een eerste ‘cursus’ hebben gevolgd.

“We zijn druk bezig met de voorbereidingen en hopen nog voor de zomer van start te gaan. De hal van de Baron gaat daarvoor op de schop. Het Infohuis moet een mooie laagdrempelige ontmoetingsplek worden, waar mensen info kunnen krijgen, maar ook zo binnen kunnen lopen voor een kopje koffie of om een krantje te lezen.”

In verband met de lockdown zijn alle bibliotheken en servicepunten in de gemeente Hardenberg gesloten.
De Bibliotheek heeft een afhaal- en bezorgservice. Kijk hiervoor bij het nieuws.
Ook zijn alle cursussen en bijeenkomsten geannuleerd.