Maak je eigen hologram

Thuis knutselen? Haal bij de Bibliotheek een enveloppe met spullen én een instructie om gemakkelijk een projector te maken waarmee je hologrammen kunt zien!

Het kan best zijn dat in de toekomst de smartphone hopeloos ouderwets is. Deze heeft maar twee dimensies, een 2D-beeld. Hologrammen hebben misschien wel de toekomst! Een hologram is een 3D-beeld dat vanuit een plat vlak wordt geprojecteerd. Als je er nog nooit een hebt gezien is het echt fascinerend. Kinderen en volwassenen kijken hun ogen uit!

Om een hologram te kunnen zien, heb je een projector nodig. En laat je dat nou heel makkelijk zelf kunnen maken! Bij de Bibliotheek kun je een enveloppe met spullen én instructie halen om gemakkelijk een projector te maken. Je kunt tijdens de openingstijden van de afhaalservice terecht voor je enveloppe:

• Hardenberg op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 14.00 en 17.30 uur
  • Hardenberg op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur
  • Dedemsvaart op maandag en woensdag tussen 14.00 en 17.00 uur
  • Balkbrug-Bergentheim-Gramsbergen-Slagharen op woensdag tussen 14.00 en 17.30 uur
  • De Krim-Lutten-Kloosterhaar- Mariënberg-Sibculo op woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur

Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Hologram maken

In verband met de lockdown zijn alle bibliotheken en servicepunten in de gemeente Hardenberg gesloten.
De Bibliotheek heeft een afhaal- en bezorgservice. Kijk hiervoor bij het nieuws.
Ook zijn alle cursussen en bijeenkomsten geannuleerd.