Voorleeskampioenen gemeente Hardenberg bekend!

Babet Hamberg van basisschool De Bloemenhof uit Hardenberg, Romijn van Lente van De Groen uit Dedemsvaart en Rogier Pots van Windesheim uit Sibculo hebben de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.

Deze wedstrijd werd op een andere manier dan gebruikelijk georganiseerd. Door de Coronamaatregelen was een fysieke ronde niet mogelijk, maar er was een alternatief gevonden: elke kandidaat mocht een voorleesfilmpje insturen.

22 schoolkampioenen

Dit jaar deden 22 schoolkampioenen uit uit groep 7 of 8 mee. Een deskundige jury, bestaande uit Dia Oosterhuis (Coördinator Kind en Cultuur Hardenberg) en Ans Derksen (Projectleider VoorleesExpress Hardenberg) had de zware taak alle 22 inzendingen te beoordelen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. En dan is het extra knap, wanneer je dat via de camera moet doen.

Boeken

Babet Hamberg las een fragment uit het boek Hoe overleef ik mijn eerste zoen? van Francine Oomen. De jury vond haar onder andere. : een enthousiaste voorlezer, die zich goed had ingeleefd en ook heel goed en zelfverzekerd in de camera keek. Een plezier om naar te luisteren.
Romijn van Lente las met een heldere, rustige stem in een goed tempo voor uit het boek Floor regelt het even, geschreven door Marion Hoffman. Ze wist emoties op een heel natuurlijke manier over te brengen.
Over Rogier Pots, die las uit het boek Dolfje Weerwolfje en de Spookweerwolven, van Paul van Loon, zei de jury o.a. dat hij na een leuke introductie erg boeiend vertelde, met goede tempowisselingen, en dat hij ook een goed contact met de camera had.

Deze drie winnaars zullen woensdag 3 maart a.s. Hardenberg vertegenwoordigen in de regionale finale, samen met de kampioenen uit de gemeenten Ommen, Dalfsen en Twenterand. Deze ronde wordt ook digitaal gedaan.

En wellicht wordt een van hen uiteindelijk wel De Nationale Voorleeskampioen 2021!

De Nationale Voorleeswedstrijd is een samenwerking tussen Stichting Lezen en de Bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon

In verband met de lockdown zijn alle bibliotheken en servicepunten in de gemeente Hardenberg gesloten.
Ook zijn alle cursussen en bijeenkomsten geannuleerd.
De Bibliotheek heeft een afhaalservice in Balkbrug, Bergentheim, Dedemsvaart, Gramsbergen, Hardenberg, Slagharen, Lutten en De Krim.