Gratis online cursussen voor bibliotheekleden

Leden van de Bibliotheek kunnen vanaf 1 februari 2021 gratis online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Met deze cursussen kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis en op elk moment! Bibliotheekleden kunnen de cursussen volgen op de leerplatforms van twee professionele aanbieders Soofos en Goodhabitz.

Er is keuze uit meer dan 160 online cursussen en masterclasses op het gebied van bijvoorbeeld persoonlijke kracht, lifestyle, positieve psychologie, social media, gezondheid, talen, programmeren, design. Voor het volledige aanbod kijk op www.onlinebibliotheek.nl/cursussen.

Het stimuleren van ‘een leven lang ontwikkelen’ voor volwassenen is een belangrijke maatschappelijk taak van de Bibliotheek in de komende jaren. In deze pilot van een jaar wordt onderzocht hoe het aanbod van online cursussen zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van bibliotheekleden.

In de Bibliotheek kunnen leden al lang voor veel meer terecht dan alleen het lenen van boeken. Zo zijn er interessante en leuke activiteiten voor jong en oud en biedt de Bibliotheek hulp bij informatie van de overheid. Ook wordt het digitale aanbod van de Bibliotheek steeds groter. Deze online cursussen zijn een mooie aanvulling op de duizenden e-books en luisterboeken, digitale tijdschriften en informatiedatabanken, zeker in deze coronatijd.

In verband met de lockdown zijn alle bibliotheken en servicepunten in de gemeente Hardenberg gesloten.
De Bibliotheek heeft een afhaal- en bezorgservice. Kijk hiervoor bij het nieuws.
Ook zijn alle cursussen en bijeenkomsten geannuleerd.