Vanaf 1 november : tot 18 jaar gratis lid van de bieb!

De Bibliotheek was al gratis voor jongeren tot 16 jaar, maar vanaf 1 november a.s. wordt dit uitgebreid naar 18 jaar.

Dit is vooral goed nieuws voor jongeren die het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs bezoeken. Dat er een bijdrage gevraagd werd aan 16- en 17-jarigen blijkt in de praktijk toch wel een drempel om de bieb te bezoeken.

De leesvaardigheid van Nederlandse jongeren is enorm achteruit gegaan. Om later goed in de maatschappij mee te kunnen komen is het van groot belang, dat je goed kunt lezen. En wie meer leest, krijgt er vanzelf meer plezier in en wordt beter in taal.

Er verschijnen al jaren prachtige boeken, voor iedere smaak, speciaal voor jongeren.
Vooral in de bibliotheken in Hardenberg en Dedemsvaart is een mooie collectie beschikbaar, maar er is uiteraard veel meer!

Wat de plaatselijke bieb niet heeft, kan eenvoudig worden gereserveerd bij andere bibliotheken in de provincie.

Bibliotheek Wise app

Met de gratis Bibliotheek Wise app kun je via je smartphone of tablet zoeken in de catalogus naar boeken, e-books en andere materialen, reserveren en verlengen.
Deze app is te gebruiken door leden van de openbare bibliotheken in Nederland. Heel handig, want zo regel je je bibliotheekzaken waar en wanneer je maar wil.

Voor leuke tips, nieuwe aanwinsten of suggesties voor lezen voor de lijst kan www.jeugdbibliotheek.nl  jongeren op weg helpen. En uiteraard zijn de medewerkers van de bieb er om te helpen.