Wij gaan op berenjacht

Voorlees- en spelplezier met prentenboek in Heemse, Gramsbergen en Dedemsvaart.

In plaats van een Voorleesfeest in Heemse en Gramsbergen met de verschillende kinderopvangorganisaties Welluswijs, De Dassenburcht en Eigenwijz en de Bibliotheek wordt er op de kinderdagverblijven zelf voorgelezen en gespeeld met en naar aanleiding van hetzelfde boek: Wij gaan op berenjacht. In Dedemsvaart gaan de kinderen van Kinderwereld bij basisschool `t Kompas ook op berenjacht.

Wij gaan op berenjacht, wij gaan een hele grote vangen en wij zijn niet bang

Eind oktober / begin november staat het Voorlezen in het teken van de berenjacht. Naar aanleiding daarvan gaan leiding en kinderen in groepjes op stap in en rondom de kinderopvang. Op zoek naar de beren die de kinderen hebben gekleurd en thuis voor het raam hebben gezet. Op deze manier staat het voorlezen en spelplezier centraal en is het toch een wijk- of dorpsgebeuren vergelijkbaar met het Voorleesfeest.
Door de straten zal het klinken: “Wij gaan op berenjacht, wij gaan een hele grote vangen en wij zijn niet bang”. Misschien doen de kinderen alsof ze door wuivend gras lopen, of door het water zoals de kinderen in het boek ook doen: Zwieperdezwiep, Plenserdeplons.
Zo verkennen en beleven kinderen met voorlezen en boeken de wereld en leren ze nieuwe woorden en begrippen.

'Wij gaan op berenjacht' is het eerste boek met een digitale voorleestas met lees-, kijk- en speelideeën. Bekijk deze pagina voor deze en meer digitale voorleestassen.

Er kan ook thuis worden voorgelezen. Daarvoor zijn er beren- en andere boeken te leen in de bibliotheek. Een pasje voor kinderen is gratis. Meer weten? Neem contact met ons op.