Kinderboekenweek 2020

De Bibliotheek organiseert speurtocht tijdens de Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek (30 september tot en met 11 oktober) organiseren Bibliotheken Hardenberg en Dedemsvaart een speurtocht voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van geschiedenis. Onder het motto En toen? Tijdens de speurtocht lopen de kinderen (alleen of met z'n 2-en) aan de hand van vragen door de Bibliotheek. De antwoorden zijn via raketten in de ruimte te vinden.

En toen?
Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Kinderen kunnen spannende verhalen lezen over ridders, zich verplaatsen in oorlogstijd of van alles te weten komen over de Oudheid. Er is geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Leesplezier
De Kinderboekenweek is een prachtig moment om kinderen te activeren rond het lezen van kinderboeken. Ze leren zich concentreren en verdiepen en het thema van dit jaar nodigt ze uit om dingen met kinderboeken te gaan doen. We prikkelen fantasie en nieuwsgierigheid door tijden van lang, heel lang en superlang geleden te laten leven. De (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de bibliotheek.

Meer in de bibliotheek
De Bibliotheek biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Een lidmaatschap voor kinderen is gratis! Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.