Direct naar de inhoud

Nieuws uit de Bibliotheek

Wiekslag opent De Bibliotheek Op School

Wiekslag opent De Bibliotheek Op School

De eerste Bibliotheek Op School in gemeente Hardenberg opent 23 september

Bibliotheek Hardenberg opent woensdag 23 september samen met de Wiekslag in Bruchterveld haar eerste Bibliotheek op School in de gemeente. In de nieuw gebouwde school krijgt de collectie en het plezier in lezen een prominente plaats.

Het landelijke project, De Bibliotheek op school, vergroot het plezier in lezen. Met dit programma werken de bibliotheek en de school samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. De taal-, lees- en informatievaardigheden van de leerlingen worden hiermee verbeterd. Daarnaast wordt het lezen op een positieve manier aangemoedigd, zowel op school als thuis.

De Bibliotheek op school is veel meer dan een collectie boeken. Vooral de aandacht voor taal- en (voor)leesbevordering maakt dit landelijke programma tot een succes. Leren begint bij lezen. Kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en behalen daardoor betere schoolresultaten. Een goede schoolbibliotheek en extra aandacht voor (voor)lezen zorgt ervoor dat alle kinderen de kans krijgen om met plezier leeskilometers te maken.

Klik hier De Bibliotheek Op School voor meer informatie.