Schuif aan bij de Nationale Voorleeslunch

Op Nationale Ouderendag, vrijdag 2 oktober, wordt tijdens de Nationale Voorleeslunch in heel Nederland voorgelezen aan ouderen. Zo organiseert de Bibliotheek samen met Stichting de Stuw in meerdere kernen van gemeente Hardenberg ook een voorleeslunch.

De eerste vrijdag in oktober is jaarlijks uitgeroepen tot Nationale Ouderendag. De Nationale Voorleeslunch laat zien dat het voorlezen van verhalen een rol kan spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

De ochtend begint om 11.00 uur met een kopje koffie of thee, daarna zal het Voorleeslunchverhaal worden voorgelezen. Dit jaar is het verhaal geschreven door Kees van Kooten. Aansluitend wordt er gezamenlijk geluncht. Deelname is geheel gratis wel moet je je vooraf aanmelden, omdat er maximaal twaalf personen per locatie kunnen deelnemen. Op elke locatie zal er rekening worden gehouden met de richtlijnen van het RIVM.

Locaties Voorleeslunches in gemeente Hardenberg

• Balkbrug, MFC ‘T Trefpunt, Meppelerweg 34
• Bergentheim, Veur Mekaar, Burgemeester Oprellaan 3b
• Dedemsvaart, De Baron, Julianastraat 54
• Gramsbergen, MFC De Binder, De Binder 12
• Hardenberg, Bibliotheek, Parkweg 1a5
• Sibculo, de Horst, Schoolstraat 4
• De Krim, Buurtkamer, Planetenstraat 5a
• Lutten, Dorpshuis, Middenweg 3
• Kloosterhaar, Het Haarschut, Dorpsstraat 17
• Slagharen, De Praam, Dr.Willemslaan 48

Meld je voor 26 september aan via: of bel met Bibliotheek Hardenberg via 0523-270271 (ook voor vragen kun je dit nummer bellen).