Zes vestigingen zijn weer geopend

Bibliotheken in Hardenberg, Dedemsvaart, Balkbrug, Gramsbergen, Bergentheim en Slagharen weer open

Na de opening van de bibliotheken in Hardenberg en Dedemsvaart gaan op maandag 25 mei om 18.00 uur ook de vestigingen in Balkbrug, Gramsbergen en Bergentheim weer open. De vestiging in Slagharen gaat dinsdag 26 mei om 13.30 uur weer open. Er zijn maatregelen getroffen om de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers te waarborgen en gelden er beperkte openingstijden! Lees hieronder wanneer de vestigingen zijn geopend en welke maatregelen we nemen. De servicepunten in Kloosterhaar, Lutten, Sibculo, Lutten, De Krim en Mariënberg blijven vooralsnog gesloten.

De BoekenAfhaalService is door de openingen van deze vestigingen komen te vervallen (Bibliotheek Gramsbergen, Bibliotheek Bergentheim en Bibliotheek Balkbrug). Boeken kunnen worden ingeleverd tijdens de (beperkte) openingstijden van jouw bibliotheek.

Beperkte openingstijden per vestiging:

• Hardenberg: maandag en woensdag van 13.00-20.00 uur en vrijdag van 10.00-17.00 uur
  • Dedemsvaart: maandag van 13.00-20.00 uur, woensdag van 10.00-17.00 uur en vrijdag van 13.00-17.00 uur
  • Balkbrug: maandag van 18.00-20.00 uur en vrijdag van 13.30-17.00 uur
  • Gramsbergen: maandag van 18.00-20.00 uur en vrijdag van 13.30-17.00 uur
  • Bergentheim: maandag van 18.00-20.00 uur en vrijdag van 13.30-17.00 uur
  • Slagharen: dinsdag van 13.30-17.00 uur en vrijdag van 18.00-20.00 uur

Veiligheidsmaatregelen
De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers hebben onze hoogste prioriteit. Op basis van het advies van het RIVM hanteren we onderstaande maatregelen:

• Wij hanteren een maximum aantal bezoekers per vestiging: Hardenberg maximaal 20 personen, Dedemsvaart maximaal 12 personen, voor de vestigingen in Balkbrug, Gramsbergen, Bergentheim en Slagharen zijn dit maximaal 5 personen.
  • Houd het bezoek aan de Bibliotheek zo kort mogelijk.
  • Houd 1,5 meter afstand tot bezoekers en medewerkers.
  • Kom alleen naar de Bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
  • Kinderen tot en met 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.
  • Kom niet naar de Bibliotheek als jezelf of iemand in je huishouden verkouden is, koorts of griepklachten heeft.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  • Gebruik een toegangsitem. Zijn de toegangsitems op dan vragen we je te wachten tot er weer één beschikbaar is.

Er kan nog geen gebruik worden gemaakt van onze leestafels in de Bibliotheek en het gebruik van de openbare computers is slechts beperkt mogelijk.

Wij danken je voor je begrip en medewerking!