Online leren, lezen en vermaak via de Bibliotheek

Ondanks dat de gebouwen van de Bibliotheek gesloten zijn, neemt het online delen van kennis en vermaak nu enorm toe. De Bibliotheek heeft voor leden en niet-leden een uitgebreid aanbod van online diensten; zo leent u E-Books via de Online Bibliotheek op www.onlinebibliotheek.nl. Ook heeft de Bibliotheek veel handige online tools voor het thuis leren en lezen en genoeg ander materiaal voor online vermaak!

Via onze site houden we u op de hoogte van wat er allemaal online te doen is voor jong en oud. Zo worden de komende weken regelmatig leuke (voorlees)tips, spelletjes en bezigheden gedeeld. U hebt voor veel dingen niet perse een lidmaatschap nodig, mocht dit wel het geval zijn dan kunt u deze eenvoudig via de website aanvragen. Voor alle scholieren en kinderen die thuis zitten is het goed om te weten dat een lidmaatschap van de Bibliotheek gratis is tot zestien jaar.

Online tips voor kinderen in alle leeftijden
Er staan ruim 28.000 e-books online voor kinderen en volwassenen van de Online Bibliotheek. Of download de LuisterBieb-app met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden (ook peuters en kleuters). Er is tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken aan de app toegevoegd. Met een luisterboek zijn de kinderen heerlijk geboeid en toch los van hun schermpjes. Nog meer leuke tips voor kinderen staan op www.jeugdbibliotheek.nl: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken.

Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via www.yoleo.nl. Daar vind je ook Junior Einstein, waarmee je schoolvakken kunt oefenen. Voor de allerjongsten hebben we naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes via https://0-6.jeugdbibliotheek.nl/lezen/voorleesfilmpjes.html. Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit een ideaal moment voor de DataDetox Game en de quiz veilig internetten via https://9-12.jeugdbibliotheek.nl/weten/mediawijsheid.html.

Doe mee met CultuurKidsOnline!
Door de sluiting van Cultuurkoepel Vechtdal en de basisscholen zijn alle kindercursussen via Hardenberg Kids geannuleerd. Toch heeft het team van Cultuurkoepel Vechtdal samen met de kindercursus docenten razendsnel leuke, korte thuislessen georganiseerd. Elke schooldag om 11.00 uur staat er een nieuwe mini-cursus online. De ene dag kan er gedanst worden, de andere dag wordt er muziek gemaakt of kunnen kinderen meedoen aan tekenlessen. Bezoek de website via deze link: https://www.cultuurkoepelvechtdal.nl/-cultuurkidsonline

In de spotlights
Heb je iets tofs gemaakt of doe je mee met filmpjes die geplaatst worden? Deel het door een filmpje hiervan te maken en plaats deze op de Facebookpagina van Cultuurkoepel Vechtdal. Elke week wordt een winnaar gekozen die een leuk prijsje wint!

Volg Cultuurkoepel Vechtdal via Facebook, Instagram of Youtube of zoek op #CultuurKidsOnline.