Veel gestelde vragen en antwoorden sluiting Bibliotheek in verband met Corona

Heeft u een vraag rondom de sluiting van de Bibliotheek? Misschien staat deze in de vraag- en antwoordenlijst

Wij volgen de richtlijnen van de overheid rondom het Coronavirus. Daarom zijn alle Bibliotheken in de gemeente Hardenberg tot nadere berichtgeving gesloten tot en met 6 april. Heeft u een vraag? Deze kunt u altijd e-mailen naar , maar misschien staat uw vraag met antwoord al hieronder.

Tot wanneer is de Bibliotheek gesloten?
De Bibliotheek is tot en met maandag 6 april gesloten. Als de overheid later nog anders beslist, volgen we die richtlijnen.

Zijn alle vestigingen en servicepunten in gemeente Hardenberg gesloten?
Alle vestigingen en servicepunten zijn gesloten. Het gaat om de vestigingen: Hardenberg, Dedemsvaart, Balkbrug, Bergentheim, Gramsbergen en Slagharen. En om de volgende servicepunten: Kloosterhaar, Lutten, Sibculo, De Krim en Mariënberg.

Is FabLab Hardenberg ook gesloten?
Ja, FabLab Hardenberg is ook gesloten tot en met 6 april. Als de overheid later nog anders beslist, volgen we die richtlijnen.

Is Cultuurkoepel Vechtdal ook gesloten?
Ja, Cultuurkoepel Vechtdal is ook gesloten tot en met 6 april. Als de overheid later nog anders beslist, volgen we die richtlijnen.

Hoe zit het met de activiteiten van de Bibliotheek?

Hoe zit het met de activiteiten van FabLab tot 6 april?
Alle activiteiten tot en met 6 april zijn afgelast. Als de overheid later nog anders beslist, volgen we die richtlijnen. Heeft u vragen stuur dan een e-mail naar:

Hoe zit het met de activiteiten van Cultuurkoepel Vechtdal tot 6 april?

Hoe zit het met de culturele Kindercursussen via HardenbergKids?
De uitvoering van de Kindercursussen zijn direct geannuleerd. Heeft u vragen stuur dan een e-mail naar:

De leentermijn van mijn boeken loopt af, waar kan ik mijn boeken inleveren?
U kunt nu even geen boeken inleveren. Lever uw boeken in bij één van onze vestingen zodra we weer open zijn.

Ik lever mijn boeken straks te laat in. Moet ik nu boete betalen?
Nee, u krijgt geen boete. Alle uitleentermijnen van uitgeleverde boeken en/of materialen zijn automatisch verlengd tot 20 april. Lever uw boeken zo snel mogelijk bij ons in als we weer open zijn.

Ik wil mijn boek zelf verlengen, maar dat kan niet. Het boek is gereserveerd door iemand anders. Wat nu?
Het is nu niet nodig om te verlengen. Er wordt geen boete in rekening gebracht. Lever uw boeken zo snel mogelijk bij ons in als we weer open zijn.

Ik heb mijn boeken niet op tijd ingeleverd en deze boeken zijn gereserveerd. Nu krijg ik na 1 dag te laat al een mailtje met een inleververzoek. Wat nu?
U mag de e-mail negeren. Er wordt geen te laat geld berekend. Lever uw boeken zo snel mogelijk bij ons in als we weer open zijn.

Ik heb een boek gereserveerd. Kan ik deze ophalen?
Vanuit de vestigingen Hardenberg en Dedemsvaart worden leden, waarvan een gereserveerd boek in de vestiging aanwezig is, gebeld. Er wordt een tijd met u afgesproken waarop u het boek kunt ophalen, daarbij worden maatregelen volgens het RIVM toegepast. Wij mogen daarom geen boeken innemen, deze dient u thuis te laten en op een later moment, wanneer de Bibliotheek weer opengaat in te leveren.

Ik kan geen boeken/ materialen meer aanvragen bij bibliotheken buiten de provincie. Wat moet ik nu doen?
Vanaf 17 maart kunt u geen boeken/ materialen aanvragen bij bibliotheken buiten de provincie. Alle bibliotheken zijn de komende weken namelijk gesloten. Voor zowel jeugd als volwassenen zijn er veel interessante digitale bronnen via de openbare Bibliotheek beschikbaar en volwassenen kunnen ook terecht in de digitale bronnen van de KB zoals bijvoorbeeld Delpher.

Ik kan geen cd’s van Muziekweb en geen materialen buiten de provincie aanvragen. Hoe kan dat?
De knoppen zijn tijdelijk weggehaald, omdat de komende weken geen transport plaatsvindt. Alle bibliotheken zijn de komende weken namelijk gesloten.

Ik wil inloggen, maar ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?
Stuur een e-mail naar  en wij maken een tijdelijk wachtwoord voor u aan. Deze ontvangt u van ons zo snel mogelijk. Daarna moet u zelf nog het wachtwoord wijzigingen.

Heeft u nog vragen voor ons? Stuur dan een e-mail naar