Boekenweek 2020 van start

De 85ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 7 maart tot en met zondag 15 maart 2020. Op vrijdag 6 maart wordt de Boekenweek zoals ieder jaar feestelijk geopend met het Boekenbal. Het thema van de Boekenweek dit jaar is ‘Rebellen’ en dwarsdenkers’.

Annejet van der Zijl schreef het Boekenweekgeschenk voor de Boekenweek 2020. Tijdens de Boekenweek wordt het Boekenweekgeschenk in de boekhandel cadeau gedaan. Het Boekenweekessay, geschreven door Özcan Akyol, is tijdens de Boekenweek te koop in de boekhandel. Beide auteurs maken een tournee, die wordt georganiseerd in samenwerking met de Schrijverscentrale. Op zondag 15 maart, de laatste zondag van de Boekenweek, is de traditionele gratis reisdag van hoofdsponsor NS. Op deze dag geldt het Boekenweekgeschenk als treinkaartje.

Workshop Marit Otto in Bibliotheek Hardenberg
In boekhandels en bibliotheken door het hele land vinden tal van activiteiten plaats. Tijdens de Boekenweek geeft beeldend kunstenaar Marit Otto een workshop op dinsdag 10 maart in Bibliotheek Hardenberg. Er worden collages gemaakt met als thema ‘Rebellen en dwarsdenkers’ die in de Bibliotheek worden geëxposeerd. De workshop is van 19.00 tot 22.00 uur, u kunt zich aanmelden via .