Geen kind zonder voorlezen, VoorleesExpress stimuleert taalontwikkeling kinderen

Lezen is leuk! Maar wat als je de Nederlandse taal niet goed beheerst? Dan kom je niet goed mee op school. Vrijwilligers van de VoorleesExpress zetten zich in om taalachterstand en laaggeletterdheid terug te dringen. Het doel: iedereen volwaardig en zelfstandig laten meedoen in de samenleving.

Kinderen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheersen, lopen een verhoogd risico op een taalachterstand. De gevolgen van een taalachterstand zijn groot: kinderen hebben moeite met het begrijpen van hun schoolboeken, kunnen moeilijk meekomen met leeftijdsgenootjes en raken sneller ongemotiveerd op school. Wist je bijvoorbeeld dat 15 minuten voorlezen per dag ervoor zorgt dat kinderen op latere leeftijd op school beter presteren in taal en rekenen?

De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen om zo de taalontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 8 jaar te stimuleren en de leescultuur thuis te verbeteren. Het leesplezier staat daarbij centraal: samen lezen is leuk en gezellig! Een vrijwillige voorlezer komt twintig keer bij een gezin thuis en maakt de kinderen en ouders enthousiast over (interactief) voorlezen, boeken en verhalen. Ook maakt het gezin kennis met de mogelijkheden en het aanbod van de Bibliotheek. De VoorleesExpress wordt in Overijssel uitgevoerd door het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.voorleesexpress.nl/locatie/hardenberg. Wil je meer informatie over het project en/of je opgeven als voorlezer/coördinator?
Neem dan contact op met Ans Derksen, projectleider VoorleesExpress.
Stuur een email:  Bellen kan ook: 0523 - 208090 / 0523 - 270271.