Bibliotheek start met voorleesproject voor ouderen in Dedemsvaart

Voorlezen is niet alleen geschikt voor kinderen. Ook ouderen worden graag voorgelezen. Voor deze groep geldt dat zij soms door een visuele of lichamelijke beperking of beginnende dementie niet gemakkelijk zelf meer kunnen lezen. Daarom start de Bibliotheek met het project ‘Voorlezen aan ouderen’ in Dedemsvaart. Voor dit project is de Bibliotheek op zoek naar geïnteresseerde deelnemers, mantelzorgers en vrijwillige voorlezers.

Door voorgelezen te worden kunnen ouderen toch genieten van verhalen en sociaal contact. Zo kan voorlezen een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin ouderen soms verkeren. Het geeft ontspanning, sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan, herinneringen op te halen en het geheugen te trainen.

Voor dit project is de Bibliotheek op zoek naar geïnteresseerde deelnemers, mantelzorgers en vrijwillige voorlezers in Dedemsvaart. De vrijwillige voorlezers komen wekelijks een uur voorlezen bij de mensen thuis. De Bibliotheek zet hiervoor een speciale collectie boeken in die past bij de doelgroep. Ook mensen die graag als deelnemer mee willen doen en mantelzorgers die voor deelnemers zorgen worden uitgenodigd contact op te nemen.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Janny van den Broek via 0523-270271 of .