Mark van der Werf, bekend van de boeken over ‘Meester Mark’ geeft lezing in Bibliotheek Hardenberg

Mark van de Werf, journalist voor het AD en later leraar in het basisonderwijs, maar nu bekend van zijn boeken over 'Meester Mark' komt in een lezing vertellen over zijn onderwijservaringen en het geheim van leerkrachten die met plezier les geven. De lezing vindt plaats op 7 mei van 19.30 – 21.30 uur in de balletzaal van het LOC+ Hardenberg tegenover de Bibliotheek.

Mark van der Werf was jarenlang journalist, onder meer bij het AD. In 2011 gooide hij het roer om en werd leerkracht op een basisschool. In Meester Mark draait door, zijn eerste boek, beschrijft hij waarom hij het onderwijs inging, maar er ook al weer snel de brui aan gaf. Daarna verschenen ‘Meester Mark vraagt door’ en ‘Meester Mark graaft door’. In ‘Meester Mark rekent het goed’ en ‘Een dikke tien van Meester Mark’ bundelde hij grappige foutjes, bijdehante briefjes, creatieve ingevingen en andere kinderlogica. Zijn nieuwste boek is ‘Schoolpleinmoeders’.

Mark van der Werf over zijn lezing: "Terwijl mijn leerlingen met lijmpotjes voetbalden verzoop ik in mijn administratie; binnen twee jaar hield ik het onderwijs voor gezien. Maar sindsdien heb ik honderden leraren gesproken over de vraag hoe zij wél het hoofd boven water houden. Tijdens deze lezing in de bibliotheek van Hardenberg vertel ik daarom niet alleen over mijn eigen onderwijservaringen. Ik deel ook de verhalen en tips van een heleboel andere juffen en meesters die - ondanks de soms enorme werkdruk - nog altijd met ontzettend veel plezier én energie lesgeven. Wat is hun geheim? Uiteraard komen er ondertussen een heleboel kinderlogica plaatjes langs, en sta ik ook nog even stil bij mijn nieuwe boek 'Schoolpleinmoeders'. Want van hen valt natuurlijk ook van alles op te steken."

De lezing vindt plaats op dinsdag 7 mei van 19.30 – 21.30 uur. Ontvangst is vanaf 19.00 uur met een kopje koffie of thee. Kaartjes voor deze lezing zijn te bestellen via de website www.bibliotheekhardenberg.nl. Kijk in agenda onder ‘Lezing Meester Mark’.