Nieuws uit de Bibliotheek

Symposium: Bewustwording van laaggeletterdheid in relatie tot armoede/schulden

In het kader van De Week van het Geld, dat landelijk plaatsvindt van 25 maart t/m 29 maart, organiseert de Werkgroep “Hardenberg taalt naar laaggeletterden” een inspirerend symposium op dinsdagmiddag 26 maart van 15.30-17.00 uur in De Gashouder te Dedemsvaart. Deze bijeenkomst is gericht op professionals binnen organisaties die direct contact hebben of kunnen krijgen met mensen die laaggeletterd zijn en daardoor soms in armoede (zijn of komen te) leven.

Maurice de Greef, gastprofessor Leereffecten Laagopgeleiden en Laaggeletterden aan de Vrije Universiteit Brussel zal ons meenemen in de wereld van de laaggeletterden. Daarnaast zal Marit IJpelaar, Projectleider Rayon Oost, van Stichting Lezen en Schrijven, u concrete handreikingen geven hoe om te gaan met deze doelgroep. Schrijver Janko Ekkel en taalambassadeur Gerard Reins zullen de link leggen tussen De Ommerschans, armoede en laaggeletterdheid.

U bent van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen op dinsdagmiddag 26 maart a.s. van 15.30 -17.00 uur in de Gashouder te Dedemsvaart, Oude Zuidwolderstraat 13 (nabij de Kalkovens). De inloop vindt plaats van 15.00 tot 15.30 uur, onder het genot van een kopje koffie/thee. Aanmelden (graag voor 20 maart) kan via of neem contact op met 0523-270271 o.v.v. symposium laaggeletterdheid