Nieuws uit de Bibliotheek

Winnaars bekend van regionale voorleeswedstrijd in Ommen

Woensdagavond 6 maart vond de regionale ronde van de Voorleeswedstrijd in Ommen plaats. Elf kandidaten afkomstig uit Ommen, gemeente Dalfsen,  gemeente Hardenberg en gemeente Twenterand deden mee aan deze wedstrijd in Theater De Carroussel.  De winnaars gaan door naar de provinciale ronde in het ZINiNtheater in Nijverdal die plaatsvindt op woensdag 10 april.

De winnaars van de regionale ronde van de voorleeswedstrijd zijn Hanna Pool en Fay van der Schaaf.

Hanna zit op basisschool Shalom in Vriezenveen. Ze las voor uit ‘De school is weg’ van Jacques Vriens. De jury bewonderde haar rustige en natuurlijke manier van voorlezen. Ze was goed verstaanbaar en heerlijk om naar te luisteren. Fay zit op basisschool De Langewieke in Dedemsvaart. Haar fragment kwam uit ‘Lampje’ van Annet Schaap. De jury vond dit een mooie boekkeuze. Ook zat ze goed in het verhaal en las ze met een fijne stem in een goed tempo voor. 

 De jury bestond dit jaar uit:

  • Hanneke Ardesch (voorzitter), coördinator Taalpunt Hardenberg
  • Aletta Pastink, taalcoach en voorleescoördinator bij de VoorleesExpress Hardenberg
  • Dirry van de Grampel, jeugdspecialist bibliotheek

Alle voorlezers konden wat de jury betreft zo aan de slag als voorlezer bij de VoorleesExpress of als taalcoach.

De winnende voorlezers zijn afkomstig uit de gemeente Hardenberg en Twenterand. Directeur van beide bibliotheek stichtingen in deze gemeenten, Eddy Evers, onderschrijft het belang van voorlezen en voorleesplezier. “Mooi om te zien met hoeveel enthousiasme alle deelnemers meededen en dat ze een voorbeeld kunnen zijn voor vele jongeren in de gemeenten op het gebied van voorlezen en voorleesplezier. We wensen ze veel succes in de provinciale ronde.”