Nieuws uit de Bibliotheek

Creatieve workshops voor Internationale Vrouwendag

In het kader van de Internationale Vrouwendag organiseert de Bibliotheek een aantal creatieve workshops. Het thema van deze dag is 'heldinnen'. In het kader van dat thema ga je in de teken-, schilder- en schrijfworkshop aan de slag om je eigen heldin te maken of te beschrijven.

maandag 4 maart
Tekenworkshop 
door Rianne Leemhuis van Tekenthuis

In deze creatieve workshop ga je, je eigen heldin in beeld brengen met mixed media (verschillende materialen): acrylverf, gelli-plate, tijdschriften, stiften en potloden. Iedereen kan meedoen!

tijd: 19.30 - 21.30 uur
plaats: Bibliotheek Hardenberg
kosten: € 5,- incl. materiaal, koffie/thee
minimaal 4 en maximaal 20 deelnemers

Woensdag 6 maart
Schilderworkshop
Door Mijnske Veldhuizen van Mourik van Atelier de Potstal

Wie is jouw heldin? Tijdens deze workshop breng je een ode aan haar. Dit doe je in gemengde technieken: een collagetechniek samen met tekenen en/of schilderen. Neem daarvoor foto’s of afbeeldingen mee van de vrouw die je bewonderd. 

tijd: 19.00 - 21.30 uur
plaats: Bibliotheek Dedemsvaart 
kosten: € 5,- incl. materiaal, koffie/thee
minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers

Donderdag 7 maart
Schrijfworkshop
door Janko Ekkel van Boekwriter4all

Je eigen heldin beschrijven. Dat doe je tijdens deze schrijfworkshop. Hoe worden heldinnen beschreven in boeken of op het witte doek? Je krijgt tips en tricks om een mooi verhaal rondom jouw heldin te maken. 

tijd: 19.30 - 21.30 uur
plaats: Bibliotheek Hardenberg 
kosten: € 3,50,- incl. koffie/thee
minimaal 4 en maximaal 16 deelnemers

Aanmelden voor de workshops kan via .

Expositie in Bibliotheek
De werken die worden gemaakt in deze workshops kunnen worden geëxposeerd in de Bibliotheek tijdens de Nationale Boekenweek die van 23-31 maart plaatsvindt. Het thema hiervan is ‘De Moeder, De Vrouw’. Daarnaast kan iedereen die wil meedoen aan deze expositie werken aanleveren t/m 23 maart.