Boekpresentatie Het Claiming Ritueel

‘Het Claiming Ritueel’ Een dystopisch young adult boek over een wereld zonder elektriciteit en waarin het niet wordt gewaardeerd dat je jezelf bent.

Op 15 december is ‘Het Claiming Ritueel’ (deel 1 uit De Nieuwe Wereld serie) feestelijk gelanceerd met een boekpresentatie in De Krim. Om 16:00 uur zijn in het bibliotheekservicepunt van De Krim, de genodigde gasten welkom geheten. Onder het genot van een kop koffie of thee en een heerlijk gebakje, met daarop de boekcover.

Marja Mulderij opende de presentatie door te vertellen over de vriendschap tussen haar en de auteur. Daarna was het aan de auteur Bernadette Lugies om iedereen mee te nemen in het wondere proces van het schrijven van een boek en het uitgeven daarvan. Zo heb ik onder andere verteld over hoe een wereld ineens zonder elektriciteit kan komen te zitten en hoe het uitgeef proces nu precies gaat.

Waar gaat het boek over?
In het boek ‘Het Claiming Ritueel’ volg je de strubbelingen van Sophie die leeft in een wereld zonder elektriciteit en waarin het leger alles voor je bepaald. 17 jaar geleden kwam de wereld stol te staan door een elektromagnetische puls. Sophie’s dorp werd overgenomen door het leger en de generaal bepaalde vanaf dat moment wat er gebeurde in het dorp. Maar het is nu 17 jaar later en Sophie is het ouderwetse denken meer dan zat. Ze verzet zich tegen het leger en het claiming ritueel. Ook begint ze steeds meer te twijfelen aan de woorden van de generaal en het doel van het leger in haar dorp. Tot overmaat van ramp wordt ze door de generaal verplicht om samen te werken met de arrogante luitenant Jason Bane. Na een korte ontmoeting met de rebellenleidster wordt haar wereld op zijn kop gezet. Ze twijfelt over de dood van haar vader en het ware verhaal achter de betrokkenheid van de rebellen bij zijn dood. Lukt het Sophie om trouw te blijven aan zichzelf nu haar leven zo verandert. En wie kan ze nog vertrouwen in het dorp?

Waar kan ik het boek vinden?
Op www.bernadettelugies.com kun je de eerste twee hoofdstukken lezen. Ook kun je via de website het boek aanschaffen.

En met trots kan ik jullie mededelen dat mijn boek sowieso in Bibliotheek Hardenberg en in Bibliotheekservicepunt De Krim te vinden is.