Nieuws uit de Bibliotheek

Aftrap bijeenkomsten Nederlandse Cultuurverhalen

Donderdag 29 november was de aftrap van de Bijeenkomsten Nederlandse Cultuurverhalen die de komende 10 weken plaats gaan vinden. Margret Ester, schrijfster van boeken en cultuurverhalen, gaat deze bijeenkomsten in samenwerking met de Bibliotheek verzorgen.

Een passie, die ze eindelijk kan gaan uitvoeren: haar cultuurverhalen aan een groter publiek presenteren.

De bijeenkomsten worden georganiseerd voor anderstaligen en vluchtelingen. Tijdens de bijeenkomsten worden zij bijgepraat over Nederlandse Cultuurverhalen. Zo zijn er verhalen over Sinterklaas, Kerst, maar ook Koningsdag, de 'oranje' sportgekte en beschuit met muisjes. De verhalen zijn in diverse gradaties en ook zijn moeilijke woorden vertaald in het Engels, Farsi (de taal van Iran/Afghanistan) en Arabisch. Diverse vrijwilligers gaan de mensen in kleine groepjes begeleiden. Doel is, naast kennisoverdracht van de cultuur, beter te leren lezen, de uitspraak te verbeteren en het vergroten van de woordenschat. Elke deelnemer krijgt een map mee met daarin de verhalen opgeschreven. 

De informatiebijeenkomst op 29 november werd bijgewoond door zo'n 12 vluchtelingen, maar er zijn nog veel meer die geïnteresseerd zijn in deze bijeenkomsten. Zij konden helaas niet aanwezig zijn, maar gaan zich opgeven voor de bijeenkomsten die gaan komen. De eerste informatiebijeenkomst werd gekenmerkt door een gezellige, informele sfeer. Veelbelovend voor de komende bijeenkomsten.

Meer weten of aanmelden? Stuur dan even een appje of e-mail: 06-24125323/ , www.margretester.nl. Graag nodigen we ook Statushouders uit om deel te nemen aan de bijeenkomsten.