Direct naar de inhoud
Resultaten 1 - 10 van 105

De Bibliotheek heeft een afhaalservice in Balkbrug, Bergentheim, De Krim, Dedemsvaart, Gramsbergen, Hardenberg, Lutten en Slagharen. Hiervoor kunnen weer boeken gereserveerd worden, via website, mail of telefonisch.

U ontvangt een email als uw gereserveerde boeken binnen zijn en dan kunt u de boeken ophalen in Hardenberg op dinsdag en donderdag van 14.00 tot 17.30 uur. In Dedemsvaart op maandag en woensdag van 14.00 tot 17.30 uur. In Balkbrug, Bergenheim, Gramsbergen en Slagharen kunt u de boeken ophalen op de woensdagmiddag eveneens van 14.00 tot 17.30 uur. In Lutten en De Krim ook op woensdagmiddag, maar dan van 14.00 tot 16.00 uur.

Op tijden dat de Bibliotheek open is voor de afhaalservice kunnen ook boeken worden ingeleverd.

De Bibliotheken in de gemeente Hardenberg zijn zolang de lockdown van kracht is gesloten. De boeken die mensen thuis hebben zullen gedurende de lockdown automatisch worden verlengd.

Mocht u liever niet naar de Bibliotheek komen dan kunnen de boeken ook bezorgd worden. Neem hiervoor contact op via 0523-270271.

Voor vragen is de Bibliotheek iedere werkdag tussen 10.00 en 16.00 uur te bereiken via 0523-270271 of via .

De TijdschriftenBieb is een tijdelijke gratis app voor iedereen die lid is van de Bibliotheek. Gebruikers kunnen zo kennis maken met de e-tijdschriften van de Bibliotheek. De tijdschriftenapp biedt 16 bladen met edities vanaf begin 2020, met uiteenlopende onderwerpen als reizen, psychologie, mode, politiek, kunst, van Autoweek tot Yoga Magazine en van Nouveau tot Margriet. Elk tijdschrift is tot en met de voorlaatste editie beschikbaar. Elke week/maand verschijnt een nieuwe editie. Er zit geen limiet op het aantal tijdschriften dat tegelijkertijd mag worden gelezen.

In de app kunnen gebruikers previews bekijken van de tijdschriften, om te lezen moet ingelogd worden met de gegevens van de Bibliotheek. Daarna kan een tijdschrift worden gekozen, deze downloaden naar de leesmap én lezen maar! Na drie weken worden de tijdschriften automatisch verwijderd.

Meer informatie en downloaden

De Bibliotheken in de gemeente Hardenberg zijn vanwege de lockdown helaas gesloten t/m dinsdag 9 februari. De boeken die mensen thuis hebben zijn verlengd worden tot 3 maart 2021.

De Bibliotheek heeft een afhaalservice in Balkbrug, Bergentheim, Dedemsvaart, Gramsbergen, Hardenberg, Slagharen, Lutten en De Krim. Hiervoor kunnen weer boeken gereserveerd worden, via website, mail of telefonisch.

U ontvangt een email als uw gereserveerde boek binnen is en dan kunt u de boeken ophalen in Hardenberg op dinsdag en donderdag van 14.00 tot 17.30 uur. In Dedemsvaart op maandag en woensdag van 14.00 tot 17.30 uur. In Balkbrug, Bergenheim, Gramsbergen en Slagharen kunt u de boeken ophalen op de woensdagmiddag eveneens van 14.00 tot 17.30 uur. In Lutten en De Krim ook op woensdagmiddag, maar dan van 14.00 tot 16.00 uur.

Op tijden dat de Bibliotheek open is voor de afhaalservice kunnen ook boeken worden ingeleverd. De Bibliotheken in de gemeente Hardenberg zijn zolang de lockdown van kracht is gesloten. De boeken die mensen thuis hebben zullen gedurende de lockdown automatisch worden verlengd.

Mocht u liever niet naar de Bibliotheek komen dan kunnen de boeken ook bezorgd worden. Neem hiervoor contact op via 0523-270271.

Voor vragen is de Bibliotheek op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur te bereiken via 0523-270271 of .

In het kader van de Poëzieweek 2021 organiseerde Bibliotheek Hardenberg een Knipselgedichtuitdaging met als thema ‘Samen’. Hoe graag zouden we in deze tijd van corona en feestdagen niet meer samen willen zijn dan nu mogelijk is.

Een knipselgedicht is een gedichtencollage. Knip woorden, maak er zinnen van en zo ontstaat een knipselgedicht.

Vanaf januari 2021 zullen er weer cursussen worden gegeven om vrijwilligers te scholen tot taalcoach. Ruim 80 taalcoaches helpen op dit moment de gemeente om de laaggeletterdheid aan te pakken. Wil jij ook een ander helpen of gewoon wat meer informatie? Lees dan snel verder.

De Bibliotheek was al gratis voor jongeren tot 16 jaar, maar vanaf 1 november a.s. wordt dit uitgebreid naar 18 jaar.

Dit is vooral goed nieuws voor jongeren die het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs bezoeken. Dat er een bijdrage gevraagd werd aan 16- en 17-jarigen blijkt in de praktijk toch wel een drempel om de bieb te bezoeken.

De Bibliotheek organiseert speurtocht tijdens de Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek (30 september tot en met 11 oktober) organiseren Bibliotheken Hardenberg en Dedemsvaart een speurtocht voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van geschiedenis. Onder het motto En toen? Tijdens de speurtocht lopen de kinderen (alleen of met z'n 2-en) aan de hand van vragen door de Bibliotheek. De antwoorden zijn via raketten in de ruimte te vinden.

En toen?
Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Kinderen kunnen spannende verhalen lezen over ridders, zich verplaatsen in oorlogstijd of van alles te weten komen over de Oudheid. Er is geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Leesplezier
De Kinderboekenweek is een prachtig moment om kinderen te activeren rond het lezen van kinderboeken. Ze leren zich concentreren en verdiepen en het thema van dit jaar nodigt ze uit om dingen met kinderboeken te gaan doen. We prikkelen fantasie en nieuwsgierigheid door tijden van lang, heel lang en superlang geleden te laten leven. De (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de bibliotheek.

Meer in de bibliotheek
De Bibliotheek biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Een lidmaatschap voor kinderen is gratis! Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.

De eerste Bibliotheek Op School in gemeente Hardenberg opent 23 september

Bibliotheek Hardenberg opent woensdag 23 september samen met de Wiekslag in Bruchterveld haar eerste Bibliotheek op School in de gemeente. In de nieuw gebouwde school krijgt de collectie en het plezier in lezen een prominente plaats.

Het landelijke project, De Bibliotheek op school, vergroot het plezier in lezen. Met dit programma werken de bibliotheek en de school samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. De taal-, lees- en informatievaardigheden van de leerlingen worden hiermee verbeterd. Daarnaast wordt het lezen op een positieve manier aangemoedigd, zowel op school als thuis.

De Bibliotheek op school is veel meer dan een collectie boeken. Vooral de aandacht voor taal- en (voor)leesbevordering maakt dit landelijke programma tot een succes. Leren begint bij lezen. Kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en behalen daardoor betere schoolresultaten. Een goede schoolbibliotheek en extra aandacht voor (voor)lezen zorgt ervoor dat alle kinderen de kans krijgen om met plezier leeskilometers te maken.

Klik hier De Bibliotheek Op School voor meer informatie.

In verband met de lockdown zijn alle bibliotheken en servicepunten in de gemeente Hardenberg gesloten t/m 9 februari.
Ook zijn alle cursussen en bijeenkomsten geannuleerd.
De Bibliotheek heeft een afhaalservice in Balkbrug, Bergentheim, Dedemsvaart, Gramsbergen, Hardenberg, Slagharen, Lutten en De Krim.