Resultaten 1 - 10 van 10

Tijdens de zomeractie van Jeugdbibliotheek.nl kun je de mooiste verhalen beleven. Gewoon op je telefoon of tablet. Met de gratis online Bibliotheek-app download je de leukste e-books en luisterboeken. Ook als je nog géén lid bent van de bieb.

De zomeractie loopt van 1 juli tot en met 31 augustus. Ben je nog geen lid van de bieb? Dan mag je in de actieperiode 10 e-books en 10 luisterboeken lezen. Er is keuze uit duizenden boeken.

Meer weten of een account aanmaken? Kijk op www.jeugdbibliotheek.nl/boekntrip.

Wist je trouwens dat je tot je 18e jaar gratis lid kunt worden van de Bibliotheek?

Het Infohuis is er voor alle inwoners van Dedemsvaart en directe omgeving. Het is de plek waar je zonder afspraak naar binnen kunt lopen met vragen, voor een gesprek of gewoon voor een kopje koffie.

Of je nu van romans of thrillers houdt, in de tuin leest of op het strand, hele avonden of af en toe een hoofdstuk: Lezen laat je zonnig en zorgeloos ontspannen – dát is het Zomerlezengevoel.

In Dedemsvaart komt een groep van zo’n acht vrijwilligers bij oudere mensen thuis om voor te lezen. Corona gooit nu even roet in het eten, maar niet voor lang als het aan Janny van den Broek van Bibliotheek Hardenberg ligt. ‘Dit project haalt ouderen echt uit hun isolement en dat is nu des te hard nodig.’

Maandag 29 maart hebben 10 vrijwilligers hun certificaat als Taalcoach ontvangen van hun docent Gerard Meijerink. Samen met Taalpuntdocent Hanneke Ardesch heeft hij de taalcoaches online getraind. Vijf maandagmiddagen zijn er allerlei onderwerpen besproken die te maken hebben met het aanleren van de Nederlandse taal. De training werd voor het eerst online gegeven.

Leden van de Bibliotheek kunnen vanaf 1 februari 2021 gratis online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Met deze cursussen kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis en op elk moment! Bibliotheekleden kunnen de cursussen volgen op de leerplatforms van twee professionele aanbieders Soofos en Goodhabitz.

Er is keuze uit meer dan 160 online cursussen en masterclasses op het gebied van bijvoorbeeld persoonlijke kracht, lifestyle, positieve psychologie, social media, gezondheid, talen, programmeren, design. Voor het volledige aanbod kijk op www.onlinebibliotheek.nl/cursussen.