Resultaten 1 - 10 van 79

Voorlezen is niet alleen geschikt voor kinderen. Ook ouderen worden graag voorgelezen. Voor deze groep geldt dat zij soms door een visuele of lichamelijke beperking of beginnende dementie niet gemakkelijk zelf meer kunnen lezen. Daarom start de Bibliotheek met het project ‘Voorlezen aan ouderen’ in Dedemsvaart. Voor dit project is de Bibliotheek op zoek naar geïnteresseerde deelnemers, mantelzorgers en vrijwillige voorlezers.

Door voorgelezen te worden kunnen ouderen toch genieten van verhalen en sociaal contact. Zo kan voorlezen een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin ouderen soms verkeren. Het geeft ontspanning, sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan, herinneringen op te halen en het geheugen te trainen.

Voor dit project is de Bibliotheek op zoek naar geïnteresseerde deelnemers, mantelzorgers en vrijwillige voorlezers in Dedemsvaart. De vrijwillige voorlezers komen wekelijks een uur voorlezen bij de mensen thuis. De Bibliotheek zet hiervoor een speciale collectie boeken in die past bij de doelgroep. Ook mensen die graag als deelnemer mee willen doen en mantelzorgers die voor deelnemers zorgen worden uitgenodigd contact op te nemen.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Janny van den Broek via 0523-270271 of .

Op woensdag 5 juni organiseren we weer een Tabletcafé in Bibliotheek Hardenberg. Dit Tabletcafé zal in het teken staan van digitale ontwikkelingen op het gebied van medische zorg. Een verzamelnaam hiervan is Duppen, dat staat voor Digitale Uitwisseling tussen Patiënt en Professional. Roy Stokvis (Coördinator Informatisering van de Saxenburgh Groep) komt naar het Tabletcafé om in gesprek te gaan over de mogelijkheden en de voordelen van het digitaal delen van medische informatie.

Tien weken geleden startte Scoor een Boek!. Ruim 200 leerlingen uit groep 5 en 6 van 6 basisscholen uit de gemeente Hardenberg lazen zo veel mogelijk boeken in de klas én thuis. Op vrijdag 10 mei van 10.00 tot 12.00, tijdens de feestelijke en sportieve afsluiting op HHC Hardenberg, klonk het fluitsignaal ter afsluiting van Scoor een Boek!.

Vanaf 23 mei start Bibliotheek Hardenberg met een nieuwe cursus Digisterker. In deze cursus wordt geleerd hoe mensen met een DigiD code kunnen omgaan en hoe zij dit kunnen gebruiken om hun persoonlijke leven en administratie op orde te houden. De cursus bestaat uit drie lessen van twee uur en wordt gegeven op donderdagochtend van 10.00 – 12.00 uur.

Op woensdag 1 mei organiseren we weer een Tabletcafé in Bibliotheek Hardenberg. Dit Tabletcafé zal in het teken staan van Google Earth. Google Earth is een gratis applicatie van Google waarmee men vrijwel elke plek op de op de wereld kan opzoeken met behulp van satelliet- en luchtfoto's.

Mark van de Werf, journalist voor het AD en later leraar in het basisonderwijs, maar nu bekend van zijn boeken over 'Meester Mark' komt in een lezing vertellen over zijn onderwijservaringen en het geheim van leerkrachten die met plezier les geven. De lezing vindt plaats op 7 mei van 19.30 – 21.30 uur in de balletzaal van het LOC+ Hardenberg tegenover de Bibliotheek.

Afgelopen zaterdag 6 april vond in Apeldoorn de regionale finale plaats van de voorleeswedstrijd Read2Me voor het voortgezet onderwijs. Voor een deskundige jury en een enthousiast publiek lazen de voorleeskampioenen van de provincie Overijssel een stuk voor. Vanuit de gemeente Hardenberg was Lydia Veld van het Greijdanus College de deelnemer. Ze had hiervoor al de gemeentelijke voorleesronde gewonnen.