Resultaten 1 - 10 van 12

Heel veel Nederlanders geven aan dat ze graag willen lezen, alleen komt het er niet van. Gelukkig is er de zomer. Voor velen hét moment om te lezen. Wist je dat boeken de meest populaire mediasoort in de zomer zijn? Het boek scoort dan hoger dan sociale media, muziek, tijdschriften en tv! Welk Boek pak jij deze zomer? De Bibliotheek is bij uitstek de plek om jou te helpen bij het vinden van het perfecte zomerboek.

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kun je elke donderdag*, vrijdag en zaterdag onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf je bloeddruk komen meten bij de Bibliotheek in Hardenberg en Dedemsvaart. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Voor volwassenen en kinderen uit Oekraïne hebben we informatie zoals een speciale pagina op jeugdbieb.nl, sprookjes in de Oekraïense taal, en Nederlands leren voor vluchtelingen:

19 juni is het Vaderdag. Verras je vader met een Bibliotheek cadeau-abonnement! Voor € 12,50 drie maanden lang alle boeken, e-boeken en (online) tijdschriften lezen die hij maar wil. Ook kun je met een cadeau-abonnement luisterboeken en dvd's lenen en gratis leerzame cursussen volgen.

Sem Scheperman, de 19-jarige middenvelder van Heracles, kwam op bezoek in groep 6 van basisschool De Groen in Dedemsvaart. Eén van de 11 scholen in de gemeente Hardenberg die meedoen met het leesbevorderingsproject Scoor een Boek!, een samenwerking tussen de Bibliotheek en Heracles.

Deslin Prudencia van basisschool De Vlinder uit Hardenberg en Fay Gerfen van basisschool Shalom uit Vriezenveen hebben de regionale voorleeswedstrijd in Ommen gewonnen. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen nu  op 7 april de regio vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht worden zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2022!

Het vinden van werk dat bij je past is niet altijd makkelijk. De Bibliotheek biedt hulp bij het ontdekken van wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. Daarvoor worden dit voorjaar 16 gratis online trainingen gegeven. De trainingen zijn voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan of die zich alvast op de toekomst wil voorbereiden.