Resultaten 1 - 5 van 54

Gepubliceerd op: donderdag 17 januari 2019

Van 23 januari t/m 2 februari gonst de Bibliotheek van gezelligheid vanwege De Nationale Voorleesdagen. We organiseren twee Voorleesfeesten in de Bibliotheek Gramsbergen en Wijkgebouw Norden Hazebos in Hardenberg Heemse.  Maar daarnaast is het dé gelegenheid om te ontdekken dat de Bibliotheek veel te bieden heeft.

Gepubliceerd op: donderdag 17 januari 2019

Veel mensen lopen misschien met ideeën rond voor het schrijven van een boek of willen graag beter columns en blogs leren schrijven. In de Schrijfkamer in Hardenberg is het mogelijk schrijfworkshops te volgen. Vanaf februari starten we weer met een nieuwe reeks ‘Basiskennis van het schrijven’.

Gepubliceerd op: donderdag 17 januari 2019

Vorig jaar zijn de Bibliotheken in Hardenberg en Dedemsvaart in november gestart met het Digitaalhuis. In 2019 krijgt het Digitaalhuis een vervolg en is iedereen die vragen heeft over de omgang met computer, laptop, tablet of smartphone welkom.

Gepubliceerd op: donderdag 17 januari 2019

Vrijwilligers helpen u met uw tablet, smartphone of computer

Wilt u ook meer kunnen doen met uw smartphone, tablet of computer? Zoals WhatsApp gebruiken, foto’s bewerken, uw apparaat beveiligen en onderhouden, apps op uw tablet gebruiken of leren internetbankieren?

Gepubliceerd op: vrijdag 04 januari 2019

Van 23 januari t/m 2 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen te stimuleren. In het kader daarvan organiseert de Bibliotheek twee voorleesfeesten.

Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Het heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip, maar vooral het bezorgt kinderen heel veel plezier. Daarom organiseert de Bibliotheek twee gezellige Voorleesfeesten.