Resultaten 1 - 10 van 20

Maandag 29 maart hebben 10 vrijwilligers hun certificaat als Taalcoach ontvangen van hun docent Gerard Meijerink. Samen met Taalpuntdocent Hanneke Ardesch heeft hij de taalcoaches online getraind. Vijf maandagmiddagen zijn er allerlei onderwerpen besproken die te maken hebben met het aanleren van de Nederlandse taal. De training werd voor het eerst online gegeven.

Thuis knutselen? Haal bij de Bibliotheek een enveloppe met spullen én een instructie om gemakkelijk een projector te maken waarmee je hologrammen kunt zien!

De Bibliotheken in de gemeente Hardenberg zijn vanwege de lockdown helaas tot nader bericht gesloten. De afhaalservice in vestiging Hardenberg is uitgebreid! Vanaf 24 maart geldt dit ook voor Kloosterhaar, Mariënberg en Sibculo.

Op 3 maart mochten Babet Hamberg, Rogier Pots en Romijn van Lenthe de gemeente Hardenberg vertegenwoordigen bij de regionale ronde van de voorleeswedstrijd. Alle drie kampioenen hebben prachtig voorgelezen, de jury had mooie commentaren:

Leest u graag? Maar kunt u om welke reden dan ook niet zelfstandig de bibliotheek bezoeken? Dan brengen wij de boeken graag bij u thuis!

Babet Hamberg van basisschool De Bloemenhof uit Hardenberg, Romijn van Lente van De Groen uit Dedemsvaart en Rogier Pots van Windesheim uit Sibculo hebben de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.

Leden van de Bibliotheek kunnen vanaf 1 februari 2021 gratis online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Met deze cursussen kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis en op elk moment! Bibliotheekleden kunnen de cursussen volgen op de leerplatforms van twee professionele aanbieders Soofos en Goodhabitz.

Er is keuze uit meer dan 160 online cursussen en masterclasses op het gebied van bijvoorbeeld persoonlijke kracht, lifestyle, positieve psychologie, social media, gezondheid, talen, programmeren, design. Voor het volledige aanbod kijk op www.onlinebibliotheek.nl/cursussen.

In verband met de lockdown zijn alle bibliotheken en servicepunten in de gemeente Hardenberg gesloten.
De Bibliotheek heeft een afhaal- en bezorgservice. Kijk hiervoor bij het nieuws.
Ook zijn alle cursussen en bijeenkomsten geannuleerd.