Resultaten 1 - 10 van 79

De Nationale Voorleesdagen 2020 zijn van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari met het prentenboek Moppereend als ‘prentenboek van het jaar’. Voor dit prentenboek, de prentenboekentoptien en nog veel meer boeken kun je terecht bij de Bibliotheek. De Bibliotheek is gratis voor kinderen. Peuters en kleuters die tijdens de voorleesdagen lid worden van de Bibliotheek krijgen een voorleesknuffeltje van Moppereend als welkomstcadeautje.

Gratis Voorstelling Moppereend in LOC- Hardenberg
Dinsdag 21 januari, 10.30 uur vindt de aftrap van de voorleesdagen plaats met een voorstelling van studenten van het Alfacollege in de Balletzaal van het LOC+ aan de Parkweg in Hardenberg.  Het is een  voorstelling gericht op peuters en deze zijn met hun ouders/verzorgers welkom. Moppereend, zoekt een vriendje om mee te spelen. Maar alle dieren doen dingen die Eend niet leuk vindt. Ondertussen wordt de wolk boven zijn hoofd  steeds groter, totdat deze wolk losbarst in een regenbui  en er ook een regenboog tevoorschijn komt. Alle dieren worden daar blij van en ze zoeken elkaar op om samen  te spelen.

Voorleesfeesten
Woensdag 22 januari is er een Voorleesfeest in het wijkgebouw Norden-Hazenbos aan de Jan Steenstraat In Heemse/Hardenberg vanaf 10.00 uur.
Woensdag 29 januari, vanaf 10.00 uur, is het Voorleesfeest in Gramsbergen in De Binder. Het programma van de Voorleesfeesten bestaat uit voorlezen en spelen met Moppereend.

Op woensdag 5 juni organiseren we weer een Tabletcafé in Bibliotheek Hardenberg. Dit Tabletcafé zal in het teken staan van digitale ontwikkelingen op het gebied van medische zorg. Een verzamelnaam hiervan is Duppen, dat staat voor Digitale Uitwisseling tussen Patiënt en Professional. Roy Stokvis (Coördinator Informatisering van de Saxenburgh Groep) komt naar het Tabletcafé om in gesprek te gaan over de mogelijkheden en de voordelen van het digitaal delen van medische informatie.

Tien weken geleden startte Scoor een Boek!. Ruim 200 leerlingen uit groep 5 en 6 van 6 basisscholen uit de gemeente Hardenberg lazen zo veel mogelijk boeken in de klas én thuis. Op vrijdag 10 mei van 10.00 tot 12.00, tijdens de feestelijke en sportieve afsluiting op HHC Hardenberg, klonk het fluitsignaal ter afsluiting van Scoor een Boek!.

Vanaf 23 mei start Bibliotheek Hardenberg met een nieuwe cursus Digisterker. In deze cursus wordt geleerd hoe mensen met een DigiD code kunnen omgaan en hoe zij dit kunnen gebruiken om hun persoonlijke leven en administratie op orde te houden. De cursus bestaat uit drie lessen van twee uur en wordt gegeven op donderdagochtend van 10.00 – 12.00 uur.

Op woensdag 1 mei organiseren we weer een Tabletcafé in Bibliotheek Hardenberg. Dit Tabletcafé zal in het teken staan van Google Earth. Google Earth is een gratis applicatie van Google waarmee men vrijwel elke plek op de op de wereld kan opzoeken met behulp van satelliet- en luchtfoto's.

Mark van de Werf, journalist voor het AD en later leraar in het basisonderwijs, maar nu bekend van zijn boeken over 'Meester Mark' komt in een lezing vertellen over zijn onderwijservaringen en het geheim van leerkrachten die met plezier les geven. De lezing vindt plaats op 7 mei van 19.30 – 21.30 uur in de balletzaal van het LOC+ Hardenberg tegenover de Bibliotheek.

Afgelopen zaterdag 6 april vond in Apeldoorn de regionale finale plaats van de voorleeswedstrijd Read2Me voor het voortgezet onderwijs. Voor een deskundige jury en een enthousiast publiek lazen de voorleeskampioenen van de provincie Overijssel een stuk voor. Vanuit de gemeente Hardenberg was Lydia Veld van het Greijdanus College de deelnemer. Ze had hiervoor al de gemeentelijke voorleesronde gewonnen.