Lidmaatschap van de bibliotheek
Iedereen kan gebruik maken van de dienstverlening van de bibliotheek. Heeft u een leuk boek, een interessante dvd of een prachtige cd in onze catalogus zien staan, maar bent u nog geen lid van de bibliotheek? U kunt nú lid worden en direct uw favoriete boek reserveren! De volgende keer dat u in de bibliotheek komt, ontvangt u uw pas en liggen de gereserveerde materialen voor u klaar! Naar inschrijven en betalen via iDeal.

Wordt u lid van een bibliotheek met beperkte service-uren? U kunt uw pas in elke bibliotheekvestiging ophalen.

Natuurlijk kunt u ook in de bibliotheek direct lid worden. Meldt u zich bij de balie en/of medewerker en we maken het meteen in orde.

Nog geen 18 jaar? Word dan gratis lid!

Tót 18 jaar kun je gratis online lid worden. Je moet dan nog wel even naar de bibliotheek om je pasje op te halen, voordat je boeken kunt aanvragen of lenen. Vul het formulier in en wij zorgen dat je pasje klaar ligt in jouw vestiging. Naar het inschrijfformulier

Denk eraan dat je eigen legitimatie of je ouder(s) met legitimatie meeneemt naar de bibliotheek wanneer je je pasje komt ophalen.

Natuurlijk kun je ook in de bibliotheek direct lid worden. Meld je bij de balie en/of medewerker en we maken het meteen in orde.

Vermissing lenerspas
Als uw lenerspas vermist is, kunt u een duplicaat kopen voor € 3,00. U krijgt dan een nieuw lenersnummer en de oude pas wordt geblokkeerd. Komt u hiervoor naar de bibliotheek, dan wordt dit direct voor u geregeld.
Via Mijn gegevens kunt u ook zelf direct uw vermiste pas blokkeren, om te voorkomen dat iemand anders er gebruik van kan maken.(Email)adres wijzigen
Stel uw bibliotheek op de hoogte als uw (e-mail)adres wijzigt. Dan blijft u altijd op de hoogte van bibliotheekberichten, bijvoorbeeld als er een gereserveerd boek voor u klaar staat om opgehaald te worden.
Veranderingen in uw persoonlijke gegevens kunt u voor een deel zelf aanpassen in Mijn Bibliotheek, rechtsboven op de website.inloggen
Als u bent ingelogd, kunt u onder andere uw eigen e-mailadres aanpassen.
Voor een aantal andere wijzigingen, zoals adres- of naamswijzigingen, kunt u gebruik maken van het contactformulier of dit melden bij een volgend bezoek aan uw bibliotheek.
Als u de nieuwsbrief van uw bibliotheek wilt blijven ontvangen, kunt u uw emailadres hier wijzigen.

Uitschrijven
Opzeggen is ook eenvoudig, het kan telefonisch, schriftelijk, per e-mail of aan de balie. Wel moet u opzeggen twee maanden voor het einde van het contributiejaar en er mogen geen openstaande registraties (bijvoorbeeld boetes, leengelden) of materialen meer op uw pas staan.Bij verhuizing: Als u verhuist, kan uw lidmaatschap worden overgenomen door de bibliotheek in uw nieuwe woonplaats. Geef de verhuizing door tijdens uw laatste bezoek aan de bibliotheek. U ontvangt dan een bewijs van betaalde contributie. De nieuwe bibliotheek geeft op vertoon van dit bewijs meestal korting.U kunt hier het uitschrijfformulier downloaden.

Regels en voorwaarden

In het gebruikersreglement worden de rechten en plichten van de bibliotheek en de bibliotheekleden beschreven.

Het volledige gebruikersreglement

Belangrijke vragen en antwoorden  (de verkorte versie van het gebruikersreglement)

Uitleenvoorwaarden & Tarieven   

Klachtenregeling 

Privacy verklaring