Speciaal voor

Boek aan huis

2016 VOB Belangrijk CMYK DEF kleinerLeest u graag? Maar kunt u om welke reden dan ook niet zelfstandig de Bibliotheek bezoeken? Dan brengen wij de boeken graag bij u thuis!

De dienstverlening van Boek aan huis richt zich op inwoners van de gemeente Hardenberg die door een (tijdelijke) handicap, door ziekte of ouderdom niet (meer) in staat zijn zelf naar de bibliotheek te komen. Ook de afstand naar de bibliotheek kan een belemmering zijn om zelf de bibliotheek te bezoeken.

Hoe werkt het?
U maakt bij ons kenbaar dat u gebruik wilt maken van deze dienst. Wij koppelen u aan een vrijwilliger die bij u op bezoek komt voor een kennismakingsgesprek.In dat gesprek geeft u aan welke boeken u graag leest. De vrijwilliger komt gemiddeld één keer per drie weken nieuwe boeken of andere materialen brengen en ophalen. Dit gebeurt op een afgesproken tijdstip door dezelfde vrijwilliger.

Wat kunt u lenen?
U kunt kiezen uit alle boeken en genres die te leen zijn in de Bibliotheek waar u lid bent. Ook tijdschriften, luisterboeken, muziek en films kunt u lenen. Wilt u een specifiek boek, dan kunt u dit bij de vrijwilliger aangeven. U kunt tien materialen per keer lenen, minder mag natuurlijk ook.

Wat kost het?
U betaalt het contributiebedrag en ontvangt een lidmaatschapskaart van de bibliotheek. Er worden verder geen extra kosten in rekening gebracht.

Interesse?
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de Bibliotheek in uw woonplaats. U kunt ook bellen met 0523 - 270271 of mailen.

Taalpunt

Beter leren lezen, spreken of schrijven? Kom naar het Taalpunt in de Bibliotheek. Taalpunt
Het Taalpunt is de plek waar vraag en aanbod op het gebied van laaggeletterdheid wordt samengebracht.

Voor wie?
Wil je beter leren lezen, spreken, schrijven of luisteren? Kom naar het Taalpunt! Wij kijken samen naar wat je wilt leren en helpen je zoeken naar een cursus of Taalcoach in de buurt. Je krijgt advies op maat.

Iedereen is welkom!
Het Taalpunt is in de Bibliotheek. Er zijn boeken en andere materialen om te oefenen met lezen en schrijven. Ook staan er computers om mee te werken. En je kunt er boeken, films, tijdschriften en muziek lenen.

Wat doen we?
We kijken samen naar wat je wilt leren. We helpen zoeken naar een cursus of Taalcoach bij jou in de buurt.

Waar vind je een Taalpunt?
Taalpunt Bibliotheek Dedemsvaart
Geopend op woensdag van 9.15 - 12. 15 uur.
Locatie: De Baron,
Julianastraat 54
7701 GM Dedemsvaart

Taalpunt Bibliotheek Hardenberg
Geopend op woensdag van 13.00 - 15.15 uur
Locatie LOC+,
Parkweg 1a5
7772 XP Hardenberg

Neem contact op met de Taalpuntdocent Hanneke Ardesch via

Bekijk voor meer informatie ook dit filmpje waarin Taalpuntdocent Hanneke Ardesch meer uitlegt over het Taalpunt en wat Taalcoaches kunnen betekenen.