Boekstartcafé: Voorleesuurtje

In de Bibliotheken van Hardenberg en Dedemsvaart organiseren we het Boekstartcafé: Voorleesuurtje. Tijdens het Voorleesuurtje wordt er voorgelezen, is er aandacht voor het kiezen van boeken en kun je als ouders ervaringen delen. Voorleesplezier en gezelligheid staan voorop! Voor alle kinderen van 0-4 jaar en hun (groot)ouders.

Boekstart
Boekstart is een landelijk project, dat kinderen en hun ouders zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong samen met hun ouders en op het kinderdagverblijf gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven. .

De Bibliotheek wil ouders en kinderen vanaf het allereerste begin met boeken in aanraking brengen. In de Bibliotheek kunnen jonge ouders het gratis BoekStartkoffertje met een leuk cadeautje en informatie over voorlezen ophalen.

Voor wie?
Kinderen van 0-4 jaar samen met hun (groot)ouders of verzorgers.

Waar en wanneer?
Bibliotheek Hardenberg
Op de volgende woensdagen van 10.00 - 11.00 uur.
27 juni, 10 oktober, 21 november

Bibliotheek Dedemsvaart
Op de volgende donderdagen van 10.00 - 11.00 uur.
28 juni, 11 oktober, 22 november

Gratis toegang!
Aanmelden is niet nodig, loop gerust binnen. We starten met 30 minuten interactief voorlezen door een voorlezer. Vervolgens houden we pauze met een drankje en wat lekkers. Daarna kunnen (groot)ouders één op één gaan voorlezen aan hun (klein)kind.