Klik & Tik cursus

Niet iedereen doet moeiteloos mee in onze digitale maatschappij. Daarom is er een lessenserie Klik & Tik. Dit is een masterclass over de computer, internet en allerlei daarmee samenhangende zaken. U gaat tijdens en na deze cursus met plezier met deze onderwerpen aan de slag!

kt RGB groot

De cursus
De Klik & Tik cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten, waarin de deelnemers meer te weten komen over de digitale wereld. Een belangrijke bouwsteen is een driedelige online cursus op internet, waar iedereen in zijn eigen tempo mee aan de slag kan. Zowel in de bibliotheek als thuis. Het eerste onderdeel is basiskennis, het tweede gedeelte heet “het internet op”. Deel drie behandelt het onderwerp sociale media onder de noemer “Samen op het web”.

Tijdens de bijeenkomsten staan twee dingen voorop. We willen het graag goed met elkaar hebben en er is dan ook genoeg gelegenheid voor een gesprek tussen de deelnemers. De vrijwilligers kunnen bijspringen, vragen beantwoorden en een kopje koffie regelen. Maar bovenal willen we er allemaal van leren en dat hebben we gedaan! Soms door veel te oefenen, soms door een vraag te kunnen stellen en daar een bevredigend antwoord op te krijgen en soms door elkaar steun te geven en die ook te krijgen.

Inschrijven voor de groepsbegeleiding is mogelijk. Ook kunt u individueel (of in een kleine groep) zelfstandig aan de slag. We helpen u graag om aan de slag te gaan! Neem daarvoor contact met ons op.

Lees hier meer over de drie delen van de cursus:

Klik & Tik. De basis
Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik. De basis iets voor jou. We beginnen bij het begin. En dan gaan we stap voor stap verder. Je leert typen, e-mailen en je gaat het internet op. De filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kun je zelf gaan oefenen.

Klik & Tik. Het internet op
Of je het nu leuk vindt of niet: het internet wordt steeds belangrijker voor je.  Wil je iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken, je bankzaken regelen, het gaat allemaal en steeds vaker via het internet. Klik & Tik. Het internet op helpt je de weg te vinden op het internet. Je leert hoe je er zoekt en hoe je websites bekijkt. Hoe schrijf je een e-mail en hoe kun je bestanden ‘downloaden’?  Het komt allemaal aan bod. Bovendien oefen je alles direct op een speciale website van een nepdierentuin.

Klik & Tik. Samen op 't web
Facebook. LinkedIn. Twitter. Je hebt er vast wel van gehoord. Maar wat is het? Wat kan je ermee? Bij Klik & Tik. Samen op ’t web krijg je antwoord op deze vragen. Facebook en Twitter zijn ‘sociale media’. Het zijn sociale netwerksites op het internet. Je kunt er contact maken met andere mensen. Je leert hier hoe sociale media werken. Je weet hoe je een profiel aanmaakt. Je leert contact te maken en te reageren. Je kunt berichten, filmpjes, foto’s, links en muziek plaatsen. Dat is handig want sociale media worden steeds belangrijker.

Bekijk ook hier een filmpje over de Klik & Tik cursussen.

Voor meer informatie over de Klik & Tik cursus van de Bibliotheek Hardenberg kunt u contact opnemen met Jan te Bokkel via telefoonnummer 0523-270271. Mocht het mogelijk zijn dan kunt u ook een e-mail sturen naar

Aanmelden Klik & Tik cursus

U kunt zich via onderstaand formulier aanmelden voor een eerstvolgende cursus of informatie aanvragen Er wordt dan contact met u opgenomen.