Cursussen Bibliotheek Hardenberg

Alle cursusmogelijkheden van uw Bibliotheek op een rij. Klik hier voor alle cursussen.

Individuele cursussenIndividuelecursussen

Alle cursussen kunnen individueel gevolgd worden. Via een computer met internetaansluiting, thuis of in de bibliotheek. Een koptelefoon kan daarbij goede diensten bewijzen.
Alle bibliotheekmedewerkers kunnen u met praktische raad en daad bijstaan, zodat u snel en gemakkelijk in de bibliotheek op een computerwerkplek aan de slag kunt.

Hulp bij uw cursusHulpbijuwcursus

U kunt ook om een maatje vragen. Het kan handig zijn om op iemand terug te kunnen vallen die uw omstandigheden kent en begrijpt en waarmee u een vertrouwensrelatie opbouwt. Dat kan voor het succesvol doorlopen van een cursus van groot belang zijn.
Als u belangstelling heeft om door een maatje begeleid te worden, kunt u dat aangeven bij de bibliotheek. Als u naam, telefoonnummer en emailadres doorgeeft wordt u benaderd voor een intakegesprek.

Cursus in groepsverbandCursusingroepsverband

Er komen cursussen in groepsverband. Het voordeel van een iets grotere groep is dat er dan onderlinge uitwisseling plaats kan vinden. Je kunt veel leren van elkaar.

Digitaal meedoendigitaal meedoen

Niet iedereen doet moeiteloos mee in onze digitale maatschappij. Daarom is er een lessenserie Klik & Tik. Dit is een masterclass over de computer, internet en allerlei daarmee samenhangende zaken. U gaat tijdens en na deze cursus met plezier met deze onderwerpen aan de slag!
Werken met de digitale overheid is een serie van vier lessen. De overheid gaat steeds meer digitaal regelen en dat geldt ook voor bedrijven, de belasting, de zorgverzekering en het UWV. We focussen ons in deze cursus op het DigiD. Wat is het en wat kun je er mee?
Deze beide cursussen worden regelmatig via onze agenda op de bibliotheekwebsite en berichten in de lokale media aangekondigd. Natuurlijk kunt u ook doorlopend uw belangstelling kenbaar maken. Laat uw naam, telefoonnummer en emailadres weten en u wordt benaderd op het moment dat de cursus van start gaat.

Tel mee met taal2016 08 18 1523

Lezen en schrijven en begrijpen wat je leest of wat er gezegd wordt. Soms kan dat beter.
Er zijn allerlei manieren om daar aan te werken. Graag wil ik daarover met u meedenken!

Leren op maatDe Bibliotheek is van iedereen breed

Voor uzelf of een groep een cursus, workshop of lezing. Natuurlijk op maat, zodat het optimaal bij u en uw situatie past. Dat is zeker mogelijk. Ter inspiratie kunt u een lijst van mogelijkheden downloaden.
Informeer tijdig naar de mogelijkheden en voorwaarden om teleurstelling te voorkomen.
Lijst workshops/lezingen

Hulp aanbieden
Vrijwilligers gezocht

Er is geen betere methode om iets te leren dan het aan anderen uit te leggen.
Wilt u een bijdrage leveren en iemand anders helpen? Door een maatje voor iemand te zijn? Door een cursus in groepsverband bij te wonen en daar een bepaalde rol in te spelen? Dat kan van alles zijn: docent, vraagbaak, maatje, gastheer/-vrouw, manusje-van-alles, sfeermaker, vul maar in.

Als u uw naam, telefoonnummer en emailadres doorgeeft, wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek, waarin de mogelijkheden op dit gebied vrijblijvend onderzocht kunnen worden.
Ik heb belangstelling om mee te werken.

Vragen en opmerkingen

De bibliotheek wil graag een bijdrage leveren aan uw mogelijkheden om te leren en te ontwikkelen. Niet in een vooraf bepaalde richting, maar wat bij u en uw wensen en mogelijkheden past.
Als u vragen of opmerkingen heeft en daarover van gedachten wilt wisselen, kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw consulent. Indien gewenst maken we een afspraak om verder van gedachten te wisselen.
Uw consulent:

Jan te Bokkel 3

Jan te Bokkel
E:
T: 0523-270 271 (vragen naar Jan te Bokkel)
weblog Jan te Bokkel