Het Taalpunt: een plek om beter te leren lezen, spreken of schrijven

Zomervakantie

Het Taalpunt is gesloten van 26 juli t/m 15 augustus.

Taalpunt

Wil je beter leren lezen, spreken, schrijven of luisteren? Kom naar het Taalpunt! Wij kijken samen naar wat je wilt leren en helpen je zoeken naar een cursus of taalcoach in de buurt. Je krijgt advies op maat. Iedereen is welkom!

Het Taalpunt is in de Bibliotheek. Er zijn boeken en andere materialen om te oefenen met lezen en schrijven. Ook staan er computers om mee te werken. En je kunt er boeken, films, tijdschriften en muziek lenen.

Contact met het Taalpunt

Wil je meer informatie, stuur dan een e-mail naar 

Taalpunt Bibliotheek Hardenberg

Inloopspreekuur: dinsdag 13.30 - 16.00 uur 
LOC+, Parkweg 1a5
772 XP Hardenberg
Telefoon 06-17314855 

Taalpunt Bibliotheek Dedemsvaart

Inloopspreekuur: woensdag 9.30 - 12.00 uur
De Baron, Julianastraat 54
7701 GM Dedemsvaart
Telefoon 06-17314855

Taalvrijwiliger worden?

Als taalvrijwilliger heb je een grote rol in de aanpak van laaggeletterdheid. Dankzij jouw inzet krijgen deelnemers extra begeleiding op het gebied van lezen, schrijven, rekenen en andere vaardigheden. 

Lijkt het jou leuk om taalvrijwilliger te worden? Of wil je eerst meer informatie? Bel dan met Hanneke Ardesch via 06-17314855 of mail naar .

Meer leren over:

Taalpuntdocent Hanneke Ardesch geeft uitleg over het Taalpunt en wat Taalcoaches kunnen betekenen

 

Harry Vos van WTP en Erik de Kock, Jobcoach bij de gemeente Hardenberg, zetten zich in voor ontwikkeling van werknemers met een arbeidsbeperking

 

Leuke en handige links

Websites die je verder helpen met lezen, schrijven, rekenen en internet:

Alfabeter

Oefenen.nl

Net in Nederland.nl

Steffie.nl

Slimme nieuwslezer

NOS nieuws van de week

De dochter van Karin vertelt hoe zij er gaandeweg achter komt dat haar moeder laaggeletterd is, en welke stap zij heeft gezet waardoor haar moeder de 'taal nu steeds mooier vindt worden'

 

Tijdens de opening van ff Buurten Koffie & Taal Café zie je een interview met Hanneke Ardesch over het belang van het Taalpunt

 

Voorlezen is voor veel mensen eerder een nachtmerrie dan een fijn moment met hun kleinkinderen. Wilt u hulp? Neem contact op met het Taalpunt!

Stichting Lezen en Schrijven

Stichting Lezen en Schrijven zet zich ervoor in dat iedereen kan lezen, schrijven, rekenen en omgaan met een computer of smartphone. Want een samenleving waarin iedereen meedoet, daar hebben we allemaal wat aan.

Lees meer