Jeugd en Onderwijs

Jeugdbibliotheek

 

Ben je nog geen 18 jaar? Dan kun je gratis lid worden van de Bibliotheek. In de Jeugdbibliotheek vind je alle (online) boeken en luisterboeken voor verschillende leeftijden. Ook vind je er meer informatie, bijvoorbeeld over het lezen van boeken op je AVI-niveau.

Voorleesexpress

 

De VoorleesExpress helpt gezinnen om de taalontwikkeling van hun kinderen (van 2 tot en met 8 jaar) te stimuleren. Een vrijwilliger komt bij een gezin thuis om voor te lezen. Het leesplezier staat daarbij centraal: samen lezen is leuk en gezellig!

Voorleeshoek

 

Een leuk platform waar boeken voor kinderen van 0 tot 10 jaar worden voorgelezen in filmpjes. In de filmpjes worden actuele prentenboeken voorgelezen. Het verhaal wordt ondersteund door de afbeeldingen uit het boek en door klassieke muziek.

Ontdek de bieb

 

Ontdek wat de Bibliotheek te bieden heeft voor jeugd en jongeren. Je kunt bijvoorbeeld online oefenen voor alle vakken van de basisschool en je laten voorlezen in de Voorleeshoek. En er is natuurlijk veel meer te ontdekken!

Bieb Online

 

Wil je vanuit overal waar je bent je wereld blijven vergroten? Dat kan met Bieb Online. Zoek in digitale bronnen, lees e-books, download apps voor je mobiel of geniet van mooie muziek en luisterboeken.

Bekijk voorbeelden van boeken die de Bibliotheek heeft voor de jeugd

Een aantal voorbeelden van e-books die je als jongere leent bij de Bibliotheek