Website voorlezen

over de bibliotheek

Over de bibliotheek
In de gemeente Hardenberg zijn 6 vaste bibliotheekvestigingen en 5 servicepunten. Er is dus altijd wel een bibliotheek in de buurt te vinden. Bij de bibliotheken in de gemeente Hardenberg kunt u terecht voor allerhande informatie, ontspanningsliteratuur, tijdschriften, kranten, muziek, cd-roms, video's, enzovoort.

Bekijk hier het overzicht van de bibliotheken: het adres, de openingstijden en de contactgegevens.

Missie
De missie van de Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg luidt als volgt:
"De bibliotheek is voor iedere burger in haar werkgebied een laagdrempelige, eigentijdse voorziening voor informatie, educatie, cultuur, ontmoeting en ontspanning.
De bibliotheek levert maatwerk voor iedere burger in haar werkgebied, die informatie, educatie, cultuur, ontmoeting en ontspanning wil voor het nastreven van fundamentele menselijke waarden: vrijheid, welvaart, ontplooiing van de samenleving en het individu, constructief deelnemen aan het maatschappelijk leven en meewerken aan het vormgeven van democratie."

Twee brochures ter verdere toelichting:

Uw openbare bibliotheek Denken, doen, meedoen!
Beknopt overzicht van de maatschappelijke rol van de bibliotheek.

In het hart van een vitale samenleving 
Analyse van de moderne kennismaatschappij en de rol van de bibliotheek daarin.

Lidmaatschap van de bibliotheek
Iedereen kan gebruik maken van de dienstverlening van de bibliotheek. 
Heeft u een leuk boek, een interessante dvd of een prachtige cd in onze catalogus zien staan, maar bent u nog geen lid van de bibliotheek? U kunt nú lid worden en direct uw favoriete boek reserveren! De volgende keer dat u in de bibliotheek komt, ontvangt u uw pas en liggen de gereserveerde materialen voor u klaar! Naar inschrijven en betalen via iDeal

Wordt u lid van een bibliotheek met beperkte service-uren? U kunt uw pas in elke bibliotheekvestiging ophalen.

Natuurlijk kunt u ook in de bibliotheek direct lid worden. Meldt u zich bij de balie en/of medewerker en we maken het meteen in orde.

Nog geen 16 jaar? Word dan gratis lid!

Tót 16 jaar kun je gratis online lid worden. Je moet dan nog wel even naar de bibliotheek om je pasje op te halen, voordat je boeken kunt aanvragen of lenen. Vul het formulier in en wij zorgen dat je pasje klaar ligt in jouw vestiging. Naar het inschrijfformulier

Denk eraan dat je eigen legitimatie of je ouder(s) met legitimatie meeneemt naar de bibliotheek wanneer je je pasje komt ophalen.

Natuurlijk kun je ook in de bibliotheek direct lid worden. Meld je bij de balie en/of medewerker en we maken het meteen in orde.


Regels en voorwaarden
In het gebruikersreglement worden de rechten en plichten van de bibliotheek en de bibliotheekleden beschreven.

Het volledige gebruikersreglement

Belangrijke vragen en antwoorden  (de verkorte versie van het gebruikersreglement)

Uitleenvoorwaarden & Tarieven   

Klachtenregeling

Privacybeleid